Bridgestone prezentuje novou zimní pneumatiku Blizzak LM005

25. února 2019, 13:47

Bridgestone modernizuje produktovou řadu prémiových zimních pneumatik Blizzak. Nová pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 s jedinečným dezénem a nejmodernější směsí Bridgestone Nano Pro-tech poskytuje řidičům ovladatelnost a bezpečnost dokonce i v náročných podmínkách.

Bridgestone vyvinul pneumatiku Blizzak LM005, která poskytuje řidičům potřebný pocit jistoty a bezpečí. Vývoj pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005 zohlednil výsledky výzkumu požadavků zákazníků, jehož se zúčastnilo 20.000 řidičů z celé Evropy. Pneumatika proto vychází vstříc očekáváním řidičů a je připravena na opravdové výzvy, jimž řidiči čelí v každodenním provozu. Díky tomu jim nabízí vysokou úroveň ovladatelnosti a bezpečnosti ve všech zimních podmínkách, zejména na sněhu a ledu.

Pneumatika je vyrobena ze směsi Bridgestone Nano Pro-tech™. Vysoký obsah siliky optimalizuje provozní vlastnosti na mokru a sněhu. Díky silice zůstává pneumatika poddajná i za velmi nízkých teplot. Tím je zaručena maximální trakce. Bridgestone zajistil rovnoměrné rozptýlení částic siliky novou nanoselektivní technologií míchání směsi a vytvořil směs, která se vyznačuje stálými vlastnostmi. Pneumatika Blizzak LM005 tak dokáže poskytovat naprosto konzistentní výkony ve všech zimních podmínkách.

Také dezén byl zkonstruován v souladu s požadavky na bezpečnou jízdu za všech zimních podmínek. Větší počet příčných drážek v ramenní oblasti vylepšuje záběrové vlastnosti pneumatiky na sněhu a ledu a optimalizuje tlak ramenních bloků na povrch vozovky při brzdění. Větší plocha drážek v prostřední části dezénu usnadňuje odvádění vody a zachycování sněhu. Střídavé uspořádání drážek zvyšuje adhezi mezi sněhem v drážkách a sněhem na vozovce.

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005 má uprostřed lamely 2D a v ramenní oblasti lamely 3D. Toto řešení v kombinaci s příčnými drážkami zvyšuje adhezi na zledovatělém povrchu. U širších pneumatik jsou použity podélné drážky pro maximální odvádění vody.

Široká dostupnost

Pneumatika Bridgestone Blizzak LM005, vyvinutá a vyráběná v Evropě, bude v roce 2019 nabízena ve 116 rozměrech (od 14“ do 22“). V roce 2020 bude následovat dalších 40 rozměrů. Při uvedení na trh bude pokryto 92 % celkové poptávky a 90 % poptávky v segmentu velkých kol s průměrem ráfku 17“ a více.

Novou zimní pneumatiku Bridgestone tak bude moci používat většina osobních automobilů a silničních SUV. Bridgestone bude navíc nabízet 24 oblíbených rozměrů v jedinečné verzi DriveGuard s technologií run-flat (RFT). Řidiči mohou i po ztrátě tlaku v poškozené pneumatice DriveGuard RFT bezpečně ovládat svůj vůz a pokračovat v jízdě rychlostí až 80 km/h. Tímto způsobem mohou ujet až 80 km.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!