Tři nová vodní čerpadla pro všechny modely Tesla v nabídce MS Motorservice

29. listopadu 2023, 11:28

Společnost MS Motorservice uvádí na trh s autopříslušenstvím tři nová elektrická vodní čerpadla vhodná pro všechny modely Tesla. Díky vysoké kompatibilitě mají čerpadla enormní prodejní potenciál. S novými produkty společnost MS Motorservice dále výrazně rozšiřuje své portfolio náhradních dílů pro elektromobily s akumulátorem.

Tři nová čerpadla chladicí kapaliny značky Pierburg jsou konstruována tak, aby nahradila všechna čerpadla chladicí kapaliny, která se aktuálně používají ve vozidlech Tesla: Jedná se o celkem 14 různých čerpadel v modelech 3, S, X a Y. V předchozích vozidlech Tesla je – v závislosti na modelu a vybavení – nainstalováno až pět elektrických čerpadel chladicí kapaliny. Ta odpovídají za chlazení elektromotorů a příslušných komponent, jako je elektronika akumulátoru a výkonová elektronika, v samostatných chladicích okruzích. Nahradí je dva výrobky značky Pierburg 7.07223.08.0 a 7.07223.09.0.

Mladší vozidla Tesla používají vždy dvě čerpadla v rozdělovací nádrži („Super Manifold“), která v kombinaci s komplexním regulačním ventilem chladicí kapaliny („Octovalve“) tvoří plnohodnotné tepelné čerpadlo. Obě elektrická čerpadla chladicí kapaliny lze nahradit čerpadlem Pierburg 7.07224.01.0. Celkově tato tři čerpadla značky Pierburg umožňují výměnu zhruba 11,5 milionu čerpadel namontovaných aktuálně v cca 4,5 milionu vozidel Tesla.

Chytré řešení montáže

Vysokou kompatibilitu umožňují univerzálně použitelné držáky, které jsou součástí balení. Přiložené držáky mají několik vybrání s jednoznačným označením směru montáže. Díky kombinaci vyklenutí na čerpadle s odpovídajícím vybráním na držáku jsou všechny montážní situace snadno proveditelné. Podrobné informace o instalaci jsou přiloženy ke všem třem čerpadlům ve formě montážního návodu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!