Nový kabinový filtr MANN-FILTER s nanovlákny

8. července 2024, 11:30

Společnost MANN-FILTER uvedla na aftermarket nový kabinový filtr FreciousPlus s nanovlákny, který je odolný vůči vlhkosti a teplotním výkyvům po celý servisní interval. Filtr s označením FP 38 004 je určen pro vozy BMW.

kabinový filtr MANN-FILTER

Mezinárodní studie z posledních let prokázaly škodlivý vliv nejmenších částic na lidské zdraví. Čím jsou částice menší, tím jsou nebezpečnější, protože mohou proniknout hlouběji do dýchacího systému člověka a způsobit vážné zdravotní problémy včetně úmrtí. Díky pokročilému systému FreciousPlus s nanovlákny nastavuje společnost MANN-FILTER nové standardy v oblasti filtrace vzduchu v interiéru vozidel. Nový filtr zaujme nejen oddělováním ultrajemných částic, ale také filtrací škodlivých plynů zvenčí i zevnitř vozidla, přičemž i nadále nabízí osvědčenou ochranu proti alergenům, bakteriím a plísním.

Společnost MANN+HUMMEL již řadu let úspěšně používá technologii nanovláken k oddělování ultrajemných částic, která je nyní k dispozici i pro aftermarket. Od ledna 2024 jsou tyto filtry k dispozici pod označením MANN-FILTER FreciousPlus FP 38 004 pro sedany BMW řady 5 a řady 7 a nejnověji také pro řadu 5 Touring.

Inovativní technologie nanovláken v kabinovém filtru FreciousPlus

„Náš filtr MANN-FILTER FreciousPlus FP 38 004 má extrémně jemná nanovlákna, která jsou přibližně 100krát tenčí než vlákna běžných filtračních médií,” říká Thomas Heininger, ředitel inženýringu kabinových filtrů společnosti MANN+HUMMEL. „Tato vlákna leží jako pavučina na ostatních filtračních vrstvách s hrubšími vlákny, která tak mohou zadržet velmi jemné částice. Díky tomu dokáže FreciousPlus s nanovlákny oddělit 90 % ještě jemnějších částic třídy PM1, tj. částic s průměrem menším než 1 mikrometr (0,0001 cm), a to kromě částic tříd PM10 a PM2,5. Ultrajemné částice (UFP), které jsou menší než 0,1 mikrometru, filtruje FreciousPlus s nanovlákny až z 80 %, čímž dosahuje maximálních hodnot. Pro srovnání, tyto extrémně malé částice jsou přibližně 700krát menší než lidský vlas,” vysvětluje Heininger.

kabinový filtr MANN-FILTER

Pravidelná výměna je důležitá

Aby byl kabinový filtr FreciousPlus s nanovlákny spolehlivě funkční, měl by se měnit jednou ročně nebo každých 15 000 km. Firma MANN+HUMMEL doporučuje, aby odborníci v autoservisech pravidelně informovali majitele vozidel o významu a výhodách kabinového filtru. Většina řidičů si tyto skutečnosti bohužel neuvědomuje.

Společnost MANN+HUMMEL získala na technologii nanovláken patent u Německého úřadu pro patenty a ochranné známky, který chrání určité aspekty filtračního média a základního výrobního procesu. Patentové přihlášky na tuto technologii již byly podány i v dalších zemích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!