Schaeffler posiluje globální dobíjecí infrastrukturu

19. srpna 2024, 15:02

Schaeffler, společnost zaměřená na technologie pohybu, pokračuje v rozšiřování dobíjecí infrastruktury ve svých závodech. Do roku 2030 má být na celém světě vybudováno více než 5.000 dalších dobíjecích bodů pro elektromobily. Z toho 3.000 dobíjecích bodů vznikne v evropských závodech.

Schaeffler posiluje globální dobíjecí infrastrukturu

Toto opatření je součástí programu udržitelnosti společnosti Schaeffler. Závody v Herzogenaurachu a Schweinfurtu slouží jako pilotní projekty pro technologii a model provozovatele. Po úspěšné testovací fázi bude projekt postupně zaváděn do všech ostatních regionů skupiny Schaeffler.

„Společnost Schaeffler se zasazuje za udržitelnost a zavázala se k e-mobilitě,“ říká Andreas Schick, člen představenstva společnosti Schaeffler AG pro výrobu, řízení dodavatelského řetězce a nákup. „Naším prvořadým cílem je neustálé snižování emisí CO2. To zahrnuje také stopu CO2 individuální mobility. Tímto projektem cíleně zvyšujeme atraktivitu společnosti Schaeffler jako udržitelného zaměstnavatele a dále motivujeme naše zaměstnance k ekologickému chování.“

Pilotní projekty v Herzogenaurachu a Schweinfurtu

V rámci rekonstrukce parkoviště v Herzogenaurachu bylo instalováno 40 dobíjecích bodů, které jsou zaměstnancům zpočátku k dispozici zdarma. Dobíjecí stanice, které se zde používají, jsou standardní modely ve všech závodech společnosti Schaeffler. Každá stanice poskytuje nabíjecí výkon až 22 kW a v budoucnu je bude provozovat a vykonávat jejich údržbu externí partner. Plán rozšíření závodu v Herzogenaurachu počítá s vytvořením dalších 245 dobíjecích bodů pro zaměstnance, služební vozidla a návštěvníky v roce 2025. Ve Schweinfurtu bude nejprve rozšířena elektrická infrastruktura, aby následně vzniklo dalších 122 dobíjecích bodů, u kterých je uvedení do provozu plánováno v roce 2025.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!