ZF Automotive Czech otevírá nový centrální sklad v Jeřmanicích u Jablonce nad Nisou

4. září 2024, 8:57

Společnost ZF Automotive Czech s.r.o. která je součástí ZF Group, oznamuje otevření nového centrálního skladu v Jeřmanicích u Jablonce nad Nisou.

ZF Jeřmanice

Sklad bude sloužit pobočkám ZF v Jablonci a Rychnově u Jablonce nad Nisou. Na pozemku o rozloze 35.000 m² byla dokončena budova P3 Jeřmanice, která nabízí 16.151 m² skladovací plochy a 800 m² administrativního zázemí.

„Tento projekt je pro nás historickou událostí. Na centrální sklad jsme čekali několik let a doufali, že se to jednou podaří. Nyní máme moderní sklad ve strategické lokalitě v blízkosti našich závodů,“ říká Vendula Meloun Paldusová, vedoucí logistiky závodu ZF Automotive Czech. „Nové skladovací prostory nám umožní zkonsolidovat skladové kapacity vstupního materiálu na jednom místě, což výrazně zlepší efektivitu využití skladovací plochy a zároveň sníží intenzitu přepravovaného materiálu v regionu.“

ZF Automotive Czech, která v Jablonci nad Nisou vyvíjí a vyrábí brzdy a brzdové systémy pro přední světové automobilky, bude nový sklad využívat především pro skladování vstupního materiálu. Kompletní chod skladu bude zajišťovat společnost CS Cargo, která již nyní provádí nábor zaměstnanců.

„Podnikání v Libereckém kraji nahrává návaznost na dálnici D10 s napojením na mladoboleslavskou automobilku, výstavbu potřebných průmyslových hal ovšem komplikuje horský terén. I to byl důvod, proč jsme se rozhodli vybudovat na Liberecku další park, přestože jej tvoří jen jedna budova,“ vysvětluje Aleš Zacha, Head of Development and Acquisition P3 pro Českou republiku.

Zahájení plného provozu nového skladu je plánováno od 1. října 2024.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!