Continental rozšiřuje sortiment o ložiska kol a komponenty pro podvozek a řízení

26. září 2024, 12:09

Firma Continental na veletrhu Automechanika představila mnoho novinek. Nově představili také ložiska kol a díly pro podvozek a řízení. Nyní na jednom místě nabízí tyto produkty jako doplněk k řemenům a komponentům pohonu. Ložiska kol budou k dispozici od září 2024 a postupně budou následovat komponenty pro podvozek a řízení.

Nová ložiska kol v nabídce Continental

Ložiska kol

Od září 2024 bude firma Continental prodejcům a servisům nabízet ložiska kol v široké škále provedení: od klasických kuličkových ložisek až po předem montované jednotky nábojů kol s impulzními kroužky a senzory ABS. Nezapomněli ani na ložiska pro elektromobily: jejich hmotnost a výrazně vyšší točivé momenty vyžadují speciální ložiska kol, která spolehlivě absorbují obrovské axiální a radiální síly.

„Ve stále elektrifikovanějším vozovém parku se musí mechanici a hlavně řidiči na tyto klíčové komponenty spoléhat více než kdy dřív,“ říká Rolf Sudmann, vedoucí oddělení Automotive Aftermarket divize ContiTech. „Proto jsme se rozhodli zařadit tuto skupinu produktů do našeho sortimentu, aby servisy mohly těžit z proslulé kvality značky Continental v této oblasti.“

Ložiska kol jsou vyráběna podle standardu OEM z mimořádně robustní kvalitní oceli. Díky velmi kvalitnímu mazivu se vyznačují optimálním sesazením a dlouhou životností. Úvodní nabídka je promyšlená a postupně se bude rozšiřovat. V současnosti zahrnuje 163 typů ložisek, kterými mohou servisy pokrýt požadavky na opravy 73 % aktuálního evropského vozového parku. Vzhledem k vysoké kvalitě poskytuje registrovaným servisům pětiletou záruku – což žádný jiný výrobce nenabízí. K dispozici je navíc mnoho praktických služeb, včetně bezplatných montážních návodů a servisních videí. A v produktovém informačním centru PIC najdete pomocí pohodlného vyhledávání článků všechny potřebné informace o produktech.

V budoucnu přibydou další: komponenty pro podvozek a řízení

„Své odborné znalosti jako specialisty na kvalitní elastomerové produkty a směsi pryže s kovem chceme využít k dalšímu posílení a rozšíření naší pozice prvotřídního partnera na trhu s automobilovými náhradními díly,“ uvádí Rolf Sudmann. „V roce 2024 proto rozšíříme portfolio o další kvalitní podvozkové díly. Od roku 2025 se k nim přidají komponenty pro řízení. Toto rozšíření je dalším logickým krokem k vytvoření jednoho kontaktního místa se širokým komplexním portfoliem pro trh s náhradními díly.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!