APM: Akční nabídka zimních pneu

Pozor!

Akce skončila.

Také v letošním roce přináší APM Automotive tradiční akční nabídku vybraných zimních pneumatik Barum a Continental. A opět za ceny srovnatelné s většinou internetových prodejců.

Do aktuální akční nabídky zimních pneumatik bylo vybráno 17 různých pneumatik nejžádanějších rozměrů. V té přitom převládá letošní novinka, pneumatika Barum Polaris 3 s vylepšenými vlastnostmi i dezénem. Nechybí ale ani dva oblíbené rozměry zimních pneumatik pro dodávky a užitkové vozy Barum SnoVanis či luxusní pneu ContiWinterContact na 15 a 16 palcová kola – (popisy typů pneu najdete v příloze). Kromě pneumatik uvedených v akčním letáku APM Automotive samozřejmě nabízí širokou škálu dalších typů a rozměrů. Všechny lze snadno najít v praktickém vyhledávači ve webshopu APM Cat – http://cat.apm.cz ve stromu Příslušenství/pneu/zimní. Stačí jen zadat potřebný rozměr.

Podle schválené novely silničního zákona platné od 1. 8. 2011 jsou zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března POVINNÉ na všech silnicích (pokud se na komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, ledu či námrazy, příp. lze vzhledem k povětrnostním podmínkám tento stav očekávat). Hloubka dezénu přitom nesmí být menší než 4 mm, u vozidel nad 3,5 tuny dokonce 6 mm.

Odborníci doporučují v zimě používat výhradně kvalitní zimní pneumatiky a to nejlépe podle zásady čtyř – na všech 4 kolech mít alespoň 4 měsíce v roce zimní pneu s hloubkou dezénu větší než 4 mm. Jen zimní pneumatiky totiž poskytnou potřebné bezpečí za zhoršených zimních podmínek. Nejsou zimními jen z hlediska hrubšího záběrového vzorku. Ten má jistě velké opodstatnění při jízdě po sněhu, nicméně stejně důležité jako hrubý vzorek je i změněné složení směsi materiálu použitého na výrobu běhounu. Zimní pneumatiky obsahují více látky zvané silika, což je speciálně upravený oxid křemičitý, který pneumatice dodává lepší přilnavost zejména na mokrém povrchu za nízkých teplot.

 

Více na apm.cz