Kdy a proč je potřeba vyměnit stěrače auta?

11. října 2024, 12:00

Stěrače automobilů hrají klíčovou roli v bezpečnosti jízdy, protože jejich účinnost a spolehlivost za všech podmínek mají přímý vliv na dobrý výhled řidiče. Firma Valeo vám poradí, kdy stěrače vyměnit, jak často to dělat a proč je to důležité.

stěrače Valeo

Proč musí být vaše vozidlo vždy vybaveno fungujícími stěrači?

Na účinnosti stěračů závisí vaše bezpečnost i bezpečnost ostatních účastníků silničního Správně fungující stěračeprovozu. Dobře fungující stěrače zaručují správnou viditelnost, která má přímý vliv na rychlost vašich reakcí a možnost vyhnout se nebezpečným situacím. Za ztížených povětrnostních podmínek nebo při vysokých rychlostech je účinnost stěračů klíčová. Déšť, vítr, sníh, led nebo sůl na silnici představují vážné problémy, a proto se zejména v podzimním/zimním období rozhodně vyplatí zajistit bezchybnou funkci stěračů.

Jak často by se měly vyměňovat stěrače u automobilů?

Stěrače čelního skla, stejně jako ostatní vybavení automobilu, podléhají opotřebení. Stěrače se časem deformují, praskají a ztrácejí svou účinnost, což zvyšuje riziko během jízdy. Kromě toho může jejich opotřebení urychlit škodlivé působení povětrnostních vlivů, UV záření, ozónu nebo silniční soli. Také další součásti stěračů, jako je motorek zodpovědný za jejich pohyb, mohou časem ztrácet svou účinnost. Stěrače se doporučuje měnit alespoň jednou ročně, nejlépe na začátku podzimu, kdy začíná deštivé období.

Četnost výměny samozřejmě závisí na intenzitě používání vozu, klimatu, ve kterém je používán, a kvalitě samotných stěračů. Firma Valeo je jako prémiový výrobce stěračů přesvědčena, že vysoce kvalitní stěrače zajistí dlouhotrvající výkon a vynikající viditelnost.

Kdy je potřeba měnit stěrače

Jaké jsou příznaky toho, že je potřeba stěrače vyměnit?

Nejzřetelnějším příznakem nutnosti výměny stěračů je viditelné opotřebení – deformované nebo prasklé lišty. Mezi další příznaky patří pruhy na čelním skle, nedostatečné čištění, hluk, zasekávání, vibrace nebo přeskakování. Pokud zaznamenáte některý z těchto problémů, stěrače by měly být okamžitě vyměněny nebo opraveny.

stěrače Valeo HydroConnect™

Co a kde koupit?

Valeo je světovým lídrem v oblasti systémů stěračů, který nabízí jak originální vybavení, tak náhradní díly pro aftermarket. Společnost Valeo Service, specialista na trhu aftermarketu, má širokou škálu předních a zadních stěračů dostupných v různých produktových skupinách:

  • Valeo First™ je řada stěračů navržená tak, aby zaručila vysokou úroveň spokojenosti co nejširšímu okruhu zákazníků na trhu s náhradními díly (IAM).
  • Ploché stěrače Valeo HydroConnect™ zajišťují vynikající výkon stírání předního i zadního skla.
  • Stěrače Valeo Silencio™ a SWF jsou odpovědí pro zákazníky, kteří hledají stejnou technologii a kvalitu, jakou používají výrobci automobilů pro originální vybavení (OE).
  • Valeo AquaBlade™ – jedinečná inovace, která stanovuje nové standardy.
  • Valeo Canopy – na cestě k udržitelnosti.

stěrače Valeo Canopy

V nabídce Valeo Service naleznete ty správné stěrače pro každé použití. Správný výběr je velmi snadný: na každé sadě stěračů Valeo Service najdete přehledné informace o značkách a modelech vozidel, pro které je produkt určen. Nástroje jako online vyhledávač nebo aplikace MyValeoParts pomohou při bezchybném výběru stěračů pro každé auto v různých cenových hladinách.

Stěrače Valeo lze zakoupit v mnoha prodejnách s autodíly, v autoopravnách nebo online na internetu. Stěrače Valeo jsou navrženy tak, aby zajistily nejvyšší bezpečnost na silnici. Valeo je komplexní dodavatel stěračů, kterému můžete věřit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!