Nová generace pneumatických utahovaček Hazet u Stahlgruber

27. ledna 2020, 8:29

Renomovaná firma Hazet Werk, tradiční německý výrobce nářadí, představila ve svém posledním akčním katalogu SWW 2019/2020 – Novinky a doplňky, zcela novou řadu pneumatických rázových utahováků s obchodním označením TWIN TURBO. Najdete je v nabídce firmy Stahlgruber.

Prostřednictvím zcela přepracovaného pneumatického motoru se podstatně zvýšil výkon při zachování stále kompaktních rozměrů. Technické kouzlo spočívá jednak v přidání počtu lamel, ale především ve tvaru pracovního válce. Všechny typy nyní mají 8 lamel, které pracují v elipticky tvarovaném válci. Výhodou tohoto provedení je využití proudu tlakového vzduchu na lamely 2x během jedné otáčky.

Hazet utahovačka 9012MTTSpolu s přepracovaným přívodem a odvodem vzduchu bylo dosaženo minimálně 25% navýšení výkonu resp. točivého momentu. U mini provedení s označením 9012MTT je dosaženo max. povolovacího momentu až 1.600 Nm. To vše při maximální délce 110 mm a hmotnosti 1,3 kg. Zejména pneuservisy zcela jistě přivítají verzi 9012TT, kde je maximální dosažený povolovací moment až 2.200 Nm. Toto je nejvyšší povolovací moment ze všech 1/2″ pneumatických utahováků Hazet.

Hazet utahovačka 9013MTTProvedení s výstupním čtyřhranem 3/4″ s označením 9013TT má maximální povolovací moment 4.100 Nm. Proto se objevuje již v základní výbavě i pomocné madlo, aby bylo možno držet pevně utahovačku oběma rukama. Přitom hmotnost 4,5 kg a délka 184 mm je přímo vybízející k použití nejen na kolech, ale i na mnoha obtížně přístupných šroubových spojích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!