Výsledky společnosti LKQ za první kvartál 2022

2. května 2022, 14:58

LKQ je tuzemským i evropským distributorem na trhu s náhradními díly pro automobily, užitková a průmyslová vozidla. V České republice provozuje společnost LKQ CZ 111 poboček a více než 300 smluvních servisů v síti Auto Kelly Autoservis a Partner ELIT. Obsluhuje na 12.000 autoservisů a téměř 300.000 zákazníků B2B a B2C.

Stručné, nefinanční zhodnocení výsledků v Europě, a specificky v regiónu střední a východní Evropy je následující:

„Velmi nás těší organický růst tržeb, kterého tým LKQ Europe dosáhl v prvním čtvrtletí, a to díky vyšším objemům, ale také vyšším prodejním cenám. Aktivně pracujeme na zvládnutí řady problémů spojených s COVID-19, rostoucí inflací, přerušovanými dodávkami a válkou na Ukrajině. I v tomto volatilnějším tržním prostředí jsme přesvědčeni o naší schopnosti dosáhnout v letošním roce dvouciferných marží EBITDA.  Stojíme za našimi kolegy na Ukrajině a budeme jim i nadále poskytovat naši podporu a pomoc. Společnost LKQ pokračuje ve svých iniciativách v oblasti udržitelnosti, které se zaměřují především na zapojení zaměstnanců, snižování emisí a podporu komunit,“ řekl Arnd Franz, generální ředitel společnosti LKQ Europe.

 Andras Lorincz, generální ředitel LKQ pro střední a východní Evropu (CEE), okomentoval dosažené výsledky v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, na Ukrajině, ve Slovinsku, Bosně a Hercegovině a v Rumunsku:

„V regionu střední a východní Evropy jsme v prvním čtvrtletí pokračovali v našem úsilí poskytovat zákazníkům co nejkvalitnější služby. Navzdory rostoucí inflaci a zvýšeným nákladům na energie, které ovlivnily i ceny zboží, se nám podařilo naplnit naši strategii. Jsme opravdu hrdí na to, že většina našich poboček na Ukrajině je stále v provozu a naši kolegové zde obětavě pokračují ve své práci. V našich myslích a srdcích jsme s nimi a nadále je podporujeme, jak nejlépe umíme.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!