Finanční výsledky LKQ Corporation Q2 2022

2. srpna 2022, 10:23

Společnost LKQ Europe přináší informace o výsledcích skupiny LKQ za druhé čtvrtletí roku 2022.

Arnd Franz, generální ředitel společnosti LKQ Europe, shrnul výsledky v Evropě takto:

„Výsledky společnosti LKQ Europe za celé druhé čtvrtletí nás těší, a to i v tržním prostředí, které je nadále plné výzev: rostoucí inflace, narušení dodavatelského řetězce a válka na Ukrajině. Žádná z těchto výzev brzy nevymizí a naše výsledky ukazují, že i v nestabilním prostředí je společnost LKQ Europe odhodlaná a schopná dosahovat dvouciferných marží EBITDA. Jsem hrdý na odolnost našich týmů a jejich schopnost přizpůsobit se podmínkám na trhu. I v této době plně podporují naše zákazníky na každodenní bázi.

Daří se nám také úspěšně prosazovat klíčové iniciativy v oblasti udržitelnosti: snížení emisí CO2, zapojení zaměstnanců do života společnosti i spolupráce s komunitami, ve kterých působíme. Rád bych vyjádřil svůj respekt k odvaze našich kolegů a jejich rodin na Ukrajině, kterým i nadále poskytujeme podporu a pomoc.“

Andras Lorincz, generální ředitel společnosti LKQ pro střední a východní Evropu (CEE), komentoval dosažené výsledky v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, na Ukrajině, ve Slovinsku, Bosně a Hercegovině a v Rumunsku následovně: 

„Ve druhém čtvrtletí se nám celkově podařilo v regionu dosáhnout stanovených cílů, k čemuž přispělo kompenzování nárůstu inflace a vyšší efektivita našeho provozu. To si zaslouží obrovské poděkování všem týmům, které se na tomto solidním úspěchu podílely.

Zvláště chci vyjádřit hlubokou úctu a podporu našim kolegům na Ukrajině, kteří neúnavně pokračují v práci ve válečných podmínkách. Přestože je tam pro nás prvořadá bezpečnost našich kolegů, daří se našemu ukrajinskému týmu obsluhovat zákazníky bez větších obtíží a také minimalizovat škody způsobené válečným konfliktem.“

Kompletní informace a čísla jsou k dispozici v angličtině ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!