Nový pořad servisní sítě Bestdrive: druhý díl zaměřený na Horko v autě!

2. června 2020, 12:59

V průběhu měsíce dubna zveřejnila servisní síť BestDrive první díl svého nového pořadu Správný Drive! Ten se zabýval hojně diskutovaným tématem – dezinfekce vozidla. Nyní přichází již s druhým dílem tohoto „servisního rádce“, který přináší řidičům několik tipů a rad, jak se bránit vysokým teplotám ve vozidle. Samozřejmě nejúčinnější způsob je mít plně funkční klimatizaci.

Bestdrive péče o klimatizaci

Dnes už je klimatizace docela standardní součástí vybavení automobilů. Nebylo tomu tak ale vždy, a ještě před několika málo lety byla klimatizace “luxusem za příplatek”. Vůbec první klimatizaci přitom světu přinesl Willis Carrier již v roce 1902. Ta sloužila tiskárně z New Yorku pro rychlejší usychání barev.

Správné používání klimatizace

I když je venku vedro k zbláznění, teplota v autě by se měla lišit vždy maximálně o 5 °C. Ideálně byste si pak měli v autě udržovat teplotu okolo 20-24 °C. Minimálně pět minut předtím než dojedete do cíle, byste měli klimatizaci vypnout, aby si vaše tělo opět zvyklo na teplotu okolí a mohlo dojít proudícím vzduchem k vysušení výparníku, čímž zabráníte vzniku plísní a bakterií. Zároveň byste měli, aby se předešlo nemocem, pouštět studený vzduch na čelní sklo automobilu – rozhodně ne přímo na tělo!

Klimatizace není bezúdržbový systém, stejně jako celé vozidlo potřebuje pravidelnou údržbu a servis. Pravidelnou dezinfekcí klimatizace a výměnou kabinového filtru předejdete vzniku a šíření choroboplodných organismů. Špatně udržovaná klimatizace může vést až ke vzniku bolestí hlavy, angíny, astmatu a mnoha dalších nemocí. Jen správně udržovaná a funkční klimatizace může zvyšovat pohodu řidiče a jeho spolucestujících a vede tak k bezpečnějšímu provozu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!