V minulém týdnu proběhlo několik svolávacích akcí pro modely různých automobilek

12. listopadu 2018, 15:18

V minulém týdnu proběhlo pět svolávacích akcí pro 11 modelů čtyř automobilek. Po jedné svolávací akci mají značky Mitsubishi, Opel, Ford a Ferrari. 

Svolávací akce

Minulý měsíc měla automobilka Mitsubishi dvě svolávací akce pro několik svých modelů a v prvním listopadovém týdnu přidává další dvě. První ze závad na systémech ASC, ACC a ABS týká i modelu ASX, který byl letos svoláván již pětkrát. Druhá závada systému pro zmírnění následků kolize (FCM) může aktivovat brzdu na delší dobu než je nutné také u Mitsubishi Eclipse Cross modelového roku 2018 a Mitsubishi Outlander (i jeho hybridní verze PHEV) modelových roků 2017 a 2018.

Ani Ford Mustang nevidíme v reportech Rapex letos poprvé. V únoru byli majitelé svoláváni kvůli riziku otevření dveří za jízdy, nyní si musí nechat zkontrolovat vedení kabelu baterie v motorovém prostoru. Ten může být špatně umístěný a může se dotýkat výfukových svodů, což by mohlo vést i k požáru. To se týká všech Mustangů vyrobených od května 2017 do června 2018.

Kvůli vadným inflátorům airbagu spolujezdce svolávala automobilka Ferrari některé své modely už v roce 2016. V červnu 2018 rozšířila nejen jejich počet, ale i rozmezí data výroby. V listopadu 2018 je tato skutečnost zaznamenána i v oficiálním seznamu Rapex. Kvůli bezplatné výměně vadné součástky musí do autorizovaných servisů majitelé modelů California, 458 Italia, 458 Spider, Ferrari FF a F12berlinetta. Jinak jim hrozí vážná zranění kovovými úlomky explodujícího inflátoru.

S bezpečnostními pásy ve třetí řadě sedadel mohou mít problém Opely Vivaro vyrobené od března 2017 do července 2018, protože některé součásti vodící lišty popruhu nemusely být přesně vyrobeny. V minulosti byla dodávka od Opelu svolávána třeba kvůli závadě na řízení, nebo riziku uvolnění kapoty.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!