Na veteránskou jízdu Stredom Európy může vyrazit až 200 posádek

11. září 2019, 10:35

Svátek všech veteránských nadšenců se blíží! V neděli 15. září se koná 6. ročník veterán rallye Stredom Európy 2019. Téměř 90 kilometrů dlouhá trasa provede legendární historické stroje přes region Turiec-Kremnicko. Organizátorem akce je Veterán klub Turčianske Teplice.

Generálním partnerem této akce je značka ProfiAuto ve spolupráci se společností AZ CAR. Letos organizátoři připravili bezmála 90kilometrový okruh, který nově rozdělili do tří etap. První etapa startuje v 10:00 v Kremnických Baniách a končí v Mošovci, kde budou během přestávky na náměstí k vidění všechna historická vozidla. Druhá etapa pokračuje v 11:10 a vede až do Kláštoru pod Znievom, kde budou opět na místním náměstí zaparkována všechna vozidla, aby si je mohla veřejnost prohlédnout. Poslední odpolední etapa začíná v 12:30 a po velkém okruhu jede přes Moškovec, Slovenské Pravno, Budiš a končí okolo 13:15 v pěší zóně v Turčianských Teplicích.

„Konkrétní automobilové modely prozatím neznáme, vše zjistíme až v den konání srazu na registraci. Přesto se letos návštěvníci mohou těšit na automobilové skvosty značek jako Aero, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz a nebude chybět ani mladoboleslavský okřídlený šíp a slavná kopřivnická Tatra,“ říká Julius Piliar, hlavní organizátor za Veterán klub Turčianske Teplice a dodává: „Letos jsme připraveni až na 200 posádek s jejich historickými klenoty“.

Návštěvníci se mohou těšit na automobilové skvosty značek jako Aero, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz a dalšíCelodenní setkání veteránů je určené pro majitele dvoukolových a čtyřkolových historických skvostů s rokem výroby do 1989. Historická jízda za plného provozu povede okresy Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Martin. Každý účastník jízdy musí splňovat se svým veteránem platné slovenské dopravní předpisy pro jízdu na silničních komunikacích.

Generálním partnerem 6. ročníku veteránské jízdy Stredom Európy 2019 je značka ProfiAuto, síť profesionálních servisů na Slovensku a v Česku, ve spolupráci se společností AZ CAR. Hlavními partnery je město Turčianske Teplice a obce Kláštor pod Znievom, Kremnické Bane, Mošovce.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!