Ankety Fleet Awards a Firemní auto roku 2019 vyhlásily vítěze

23. října 2019, 9:59

Ve čtvrtek 17. 10. byly v prostorách Břevnovského kláštera vyhlášeny výsledky dvanáctého ročníku anket Fleet Awards a Firemní auto roku 2019. Vítěze vybírala desetičlenná odborná a stočlenná manažerská porota.

Ankety Fleet Awards a Firemní auto roku 2019 vyhlásily vítěze

Ankety Fleet Awards a Firemní auto roku pořádá od roku 2008 specializovaný magazín FLEET firemní automobily, letos se tedy jednalo o dvanáctý ročník. Celkem 36 nominovaných automobilů se ucházelo o přízeň manažerské poroty, sestávající ze stovky manažerů stovky domácích firem a organizací. V porotě jsou jak zástupci vrcholového managementu, tak fleetoví manažeři, vedoucí nákupu, provozu a podobné pozice vztahující se jak ke strategickému, tak operativnímu řízení vozových parků. Ti všichni si mohli nominované automobily vyzkoušet v rámci testovacích dnů, které letos proběhly v Brně a v Pardubicích. Porotu sestavuje každoročně vyhlašovatel ankety, magazín FLEET firemní automobily.

V kategorii Standard, určené pro nejmenší fleetové vozy, si trofej pro letošní rok odnesl Hyundai i20. Kategorie Benefit, určená pro služebně-benefitní vozidla nižších až středních manažerských, obchodních či technicko-hospodářských pozic, se stala „kořistí“ modelu Škoda Scala a v kategorii Benefit Plus, určené pro střední až vyšší pozice ji napodobila modernizovaná Škoda Superb. Mezi vozy určenými vyššímu až vrcholovému managementu, tedy v kategorii Top, se z vítězství může těšit Mercedes-Benz GLE.

Ve dvou kategoriích užitkových vozů se ocenění v letošním ročníku dočkaly modely Peugeot Partner za nejvyšší hodnocení v kategorii Compact Van a Mercedes-Benz Sprinter, který obhájil loňské prvenství v kategorii Fullsize Van.

Anketa Firemní auto roku ovšem nezapomíná ani na jiná než mainstreamová auta. V rámci takzvaných Trophy se letos dočkaly ocenění tři modely: Mercedes-Benz EQC zvítězil v kategorii určené pro automobily s dobíjecím elektropohonem, získal tedy ocenění Plug-in Trophy, Škoda Kodiaq RS si vysloužila uznání v kategorii vozů do lehčího terénu nazvané Cross Trophy a Ford Ranger má v letošním ročníku ocenění pro automobily do těžkého terénu, nazvané Terrain Trophy.

Cenu redakce magazínu FLEET firemní automobily si jako Fleetová novinka roku odnesla Toyota Corolla, a to jak za širokou nabídku karosářských verzí, tak za celkové užitné vlastnosti a v neposlední řadě za nabídku hned dvou hybridních pohonů s autonomním dobíjením, které redakce magazínu FLEET firemní automobily považuje za významný příspěvek k reálnému, nikoli pouze proklamovanému snižování spotřeby a emisí.

V internetovém hlasování, které doplňuje celou anketu o pohled širší veřejnosti, zabodovaly vozy Škoda Scala v kategorii Referentské vozy, Volvo V60 Cross Country v kategorii Manažerské vozy a Citroën Berlingo v kategorii Lehké užitkové Vozy.

„Anketa Firemní auto roku jako první ve svém oboru postavila od začátku hodnocení na možnosti testovacích jízd s nominovanými automobily. Byl to zásadní rozdíl oproti do té doby praktikovanému hlasování na internetu, skutečné napojení porotců na nominované automobily včetně možností získat o nich tolik informací, kolik si jen přejí, neboť se s auty v rámci testovacích dnů mohou nejen svézt, ale také o nich hovořit. Se zástupci jednotlivých automobilových značek i s dalšími porotci – manažery. Každoročně se snažíme zajistit pro porotu stovku zajímavých zástupců velkých, ale i menších vozových parků,“ říká Richard Plos, šéfredaktor magazínu FLEET firemní automobily.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!