eBay posiluje své aktivity v České republice. Zjistěte, jak své výrobky prodávat do celého světa na eBay

28. ledna 2021, 15:46

eBay posiluje svou přítomnost v České republice a rozšiřuje podporu pro lokální prodejce s pomocí speciálního programu Program for Businesses. Ten prodejcům zajišťuje dovednosti a znalosti, které potřebují k zajištění příjmů a kontinuitu podnikání i v době pandemie. Program bude představený formou webinářů nazvaných Jak uspět na globálním online trhu.

První z webinářů se odehraje již 11. února a registrovat se je možné přímo zde. Přehled aktivity českých obchodníků na eBay v roce 2020. V současné době prodají čeští výrobci na eBay nějaký výrobek každých 31 vteřin.

eBay

Ilya Kretov, ředitel společnosti eBayIlya Kretov, ředitel společnosti eBay pro globální rozvojové trhy: “Česká republika je aktivní a rostoucí trh v rámci střední Evropy, kde vidíme velkou aktivitu na straně prodejců i nakupujících. V loňském roce jsme viděli 26% nárůst v počtu lokálních prodejců, kteří se na platformu přidali, aby si zajistili kontinuitu podnikání i v nelehké době, kterou s sebou přinášejí restrikce zapříčiněné pandemií covid-19. Pro ně je eBay možností, jak své aktivity přesunout do online prostředí a jak začít pronikat na globálním trhu s více než 183 miliony zákazníků, kteří každý den vyhledávají přes 250 milionů produktů.

Jsme rádi, že čeští prodejci mají vysoký potenciál prodeje v zahraničí, a to hlavně v kategoriích jako automobilové součástky, elektronika a výrobky pro dům a zahradu. Těšíme se, že na eBay přivítáme nové české obchodníky, kteří budou benefitovat z našich programů určených pro jejich podporu.”

  • V současné době je na eBay více než 7.000 aktivních prodejců z České republiky, kteří uskutečňují prodej každých 31 vteřin. Celkem v roce 2020 prodali vice než milion výrobků zákazníkům na celém světě.
  • Hlavními trhy jsou Evropa (více než 61 %) a severní Amerika. Mezi země, kde se prodává nejvíce výrobků, patří Německo, USA, Velká Británie, Rakousko, Itálie, Francie a Kanada. Následují trhy jako Španělsko, Japonsko, Austrálie, Izrael a dokonce i samotná Česká republika;
  • Nejvíce poptávanými kategoriemi byly dům a zahrada, sběratelské kousky, automobilové součástky, vybavení pro průmysl a byznys, elektronika a móda. Nejpopulárnějšími exportovanými produkty byly video hry (více než 10.000 ks), součástky karburátorů (více než 9.000 ks) a známky (více než 8.000 ks).
  • Čeští zákazníci nakoupili v roce 2020 více než 2,7 milionů výrobků. Nejpopulárnějšími kategoriemi byly elektronika, sběratelské kousky, móda, dům a zahrada, vybavení pro průmysl a byznys, součástky a doplňky;
  • Omezení způsobená pandemií změnila preference lokálních nakupujících, kteří se nyní více věnují svým domovům a automobilům. V roce 2020 tak rostl zájem českých zákazníků o nákup automobilových součástek (159 %), větráků a klimatizačních jednotek (78 %) a polštářů (53 %).
  • S větším množstvím času stráveného doma přišly také nové koníčky – sběratelství se stalo tím největším. Na platformě eBay se zvýšila poptávka po basketbalových kartičkách (159 %), sběratelských modelech (105 %), modelech vláčků (77 %), sportovních autogramech (44 %) a uměleckých známkách (44 %).

Pro všechny, které by zajímalo dozvědět se více o možnostech prodeje na eBay a poznat zkušenosti lokálních prodejců, připravila společnost eBay webinář nazvaný „Jak uspět na globálním online trhu“. Kromě informací budou mít účastníci možnost přihlásit se do eBay programu Growth Program for Businesses, v jehož rámci poskytují odborníci společnosti individuální poradenství, jak začít obchodovat na eBay a jak být na této platformě úspěšný.

eBay

O webináři společnosti eBay

Ve čtvrtek 11. února se od 14:00 bude konat webinář určený pro všechny, kdo se chtějí dozvědět více o úspěšném prodeji na eBay. Webinář uvede generální manažer eBay pro globální rozvojové trhy Ilya Kretov. Hlavní prezentaci na téma, jak být úspěšný v e-commerci a jak rozšířit své trhy do zahraničí povede CEO společnosti Bonami Pavel Vopařil. Následovat budou konkrétní prezentace obchodníků, kteří mají s prodejem na eBay zkušenosti. Na webinář se můžete přihlásit zde.

O společnosti eBay

eBay je vedoucí globální společností v oblasti prodeje, kdy spojuje miliony prodávajících a kupujících z celého světa. Cílem firmy je poskytovat ekonomické příležitosti jednotlivcům, společnostem i organizacím všech velikostí. Tržiště eBay, jeho lokalizované verze a eBay mobilní aplikace patří mezi nejvýznamnější a nejživější trh na světě nabízející unikátní možnost výběru a příležitostí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!