Auto roku 2024 v České republice zná své finalisty

14. prosince 2023, 11:44

Dva zástupci prémiového segmentu, dva elektromobily a vůz prodávaný výhradně
s pohonem všech kol – taková je skladba finálové pětice, která se utká o prestižní titul Auto roku 2024 v České republice.

Odborná porota složená z 20 předních českých motoristických novinářů reprezentujících široké spektrum čtenářů, diváků a posluchačů na základě svých zkušeností z 1. kola jízd letošního jubilejního 30. ročníku ankety Auto roku vybrala pět finalistů. Porota byla ve svém výběru nebývale jednotná a pětice finalistů získala ze 100 možných celých 65 hlasů, v loňském roce to bylo v poměru 50:50.

Hned po novém roce se porotci s finalisty ještě jednou svezou v rámci jízd 2. kola a následně vyberou vítěze ankety Auto roku 2024 v České republice, který na pomyslném trůnu vystřídá Hondu Civic e:HEV. Jeho jméno bude oznámeno na slavnostním vyhlášení v Kongresovém centru Praha v úterý 6. února 2024.

Finalisté ankety Auto roku 2024 v České republice (v abecedním pořadí):

  • BMW řady 5
  • Hyundai Ioniq6
  • Kia EV9
  • Mercedes-Benz třídy E
  • Subaru Crosstrek

Nominované vozy

Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV, Audi Q8 e-tron, BMW řady 5, Citroen C4 X, Ford Bronco, Honda CR-V, Hyundai Ioniq6, Hyundai Kona Electric, Jeep Avenger, Kia EV9, Lexus LM, Lexus RX, Lexus RZ, Mercedes-Benz třídy E, MG4 Electric, Mitsubishi ASX, Opel Astra ST GSE, Porsche Cayenne, Renault Espace, Subaru Crosstrek, Toyota Prius PHEV

Odborná porota

Běhal Ondřej (Autosalon.tv), Borský Michal (CNN Prima News), Busta Michal (Business Car), Dittrich Lukáš (Autosalon.tv), Kvášová Sabina (Žena v autě), Hanke Petr (Automobil Revue), Hyan Tomáš (TH Auto), Káňa Leoš (Svět motorů), Kolman Stanislav (Garáž.cz), Lažanský Milan (Novinky.cz), Majurník Jan (Garáž.cz), Mička Jan (Autorevue.cz), Müller Martin (MM Automotive), Pecák Radek (Deník.cz), Rejlek Jakub (Faster), Rybecký Vladimír (Autoweek), Holeček Petr (Metro/idnes.cz), Šidlák Martin (Flotila), Srpová Eva (Hospodářské noviny), Tomíšek Marek (fdrive.cz)

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!