Glasurit představuje nový spektrofotometr RATIO SCAN 12/6

15. listopadu 2019, 10:48

Nový spektrofotometr společnosti Glasurit, ve spojení s celosvětově největší databází barev a odstínů Glasurit Color Online, nabízí automatizovaná řešení pro autoopravárenské lakování. Otevírá tak autoservisům a lakovnám cestu k výlučně digitálnímu vyhledávání barevných odstínů a k dokonalému propojení s mícháním barev.

Nový spektrofotometr Glasurit RATIO SCAN 12/6

Glasurit RATIO Scan 12/6 přináší inteligentní technologii, díky níž je vyhledávání odstínů ještě jednodušší, spolehlivější a pohodlnější. Zařízení obsahuje zabudovanou digitální kameru, kterou uživatel dokáže naskenovat okolí opravovaného místa nevykazující známky poškrábání a změřit ho tak v reálném čase.

Ve srovnání s předchozím modelem skenuje Glasurit RATIO Scan 12/6 nalakovaný povrch ještě jemněji, což vede k přesnějšímu stanovení odstínu. Zařízení využívá dva světelné zdroje – modré a bílé LED světlo – pomocí nichž přístroj uskuteční 12 měření geometrií a vyhotoví šest fotografií. To umožňuje přesnou analýzu nejen barvy, její struktury a zrnitosti, ale i efektových pigmentů a tím dosáhnout spolehlivé identifikaci i „problematických“ barev resp. odstínů.

Součástí nového spektrofotometru jsou barevný dotykový displej, intuitivní navigace v menu a protiskluzové pouzdro. Díky nim poskytuje přístroj maximální pohodlí a spolehlivost. Jeho certifikované wi-fi připojení, schopné přenášet naměřené údaje i na větší vzdálenosti, je také pohodlné a spolehlivé. V minulosti bylo nutné údaje přenášet do počítače v mícháren prostřednictvím kabelu nebo technologie Bluetooth. Dnes se údaje přenášejí bezdrátovým způsobem a zatímco jeden pracovník měří odstíny barev na jiných automobilech, další může pomocí systému Glasurit Profit Manager Pro sledovat výsledky v počítači a dále je zpracovávat.

Software Glasurit Profit Manager Pro se používá také při porovnávání výsledků měření provedených přístrojem Glasurit RATIO Scan 12/6 s údaji v systému Color Online. Propojení s celosvětově největší databází odstínů a barev Glasuritu, která obsahuje dlouholeté analýzy milionů a milionů odstínů barev je výhodou, kterou nabízí pouze digitálně vyhledávání barevných odstínů od společnosti Glasurit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!