Implantát do ruky místo klasického klíče od auta? Majitel vozu Tesla to zrealizoval

29. srpna 2022, 13:55

Vývoj technologií dnes umožňuje realizovat stále více inovativních řešení. Nyní se podíváme na miniaturu klíče, kterou můžete implantovat pod kůži.

Majitel vozu Tesla si pod kůži implantoval „klíč“

Video níže ukazuje použití miniaturních řešení k realizaci velkých nápadů. Implantát, který funguje jako klíč od auta, mezi ně jistě patří. Brandon Dalaly, tak se jmenuje muž, který toto řešení testuje, je majitelem vozu Tesla a fanouškem takzvaného „body hackingu“, tedy využívání digitálních řešení k tomu, aby části lidského těla získaly nové funkce.

Brandon Dalaly však nebyl prvním realizátorem takové myšlenky. V roce 2019 se vývojářka Amie D.D. rozhodla vyjmout čip NFC z klíče Tesla, umístit jej do bezpečného polymerového pouzdra a poté jej aplikovat pod kůži. Celý technologický proces konzultovala se společností VivoKey. První výsledky byly neuspokojivé, protože čip pod kůží dokázal Teslu pouze otevřít, ale nezaručil schopnost řidiče čip dále ovládat. Následné produkty však byly vylepšeny, což vedlo k plnohodnotné náhradě klíče. Produkt – VivoKey Apex – právě představil Dalaly.

Lze tedy předpokládat, že obliba tohoto řešení poroste. Stane se jednou pravidelně používaným klíčovým doplňkem? Dejte nám vědět, co si myslíte!

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!