Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 v čele testu zimních pneumatik

19. října 2018, 14:41

Německý časopis Auto Bild allrad udělil pneumatikám Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 hodnocení vzorné; v jeho nejnovějším testu zimních pneumatik pro vozy SUV/4×4 se dělily o první místo.

Goodyear UltraGrip Performance SUV GenGoodyear UltraGrip Performance Gen-1 se v testu ukázaly jako velmi dobré univerzální zimní pneumatiky vhodné pro všechny podmínky, jež mohou nastat při jízdě v chladných měsících roku. Dostaly nejvyšší známky za přilnavost na mokru a ovladatelnost na suchém povrchu a své kvality prokázaly také při brzdění na sněhu.

Mike Rytokoski, viceprezident a ředitel marketingu značky Goodyear v Evropě, řekl: „Jsme nadšeni, že je Goodyear znovu v čele. Toto ocenění ukazuje, že pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 jsou jedny z nejlepších pneumatik na trhu.“

Proč zimní pneumatiky?

Existuje mnoho důvodů, proč uvažovat o koupi zimních pneumatik:

  • Ukládá to zákon: V řadě evropských zemí jsou zimní pneumatiky v zimě povinné.
  • Čím je větší zima, tím jsou účinnější: Směs běhounu zimních pneumatik má speciální složení, díky němuž lze vozidlo snadněji ovládat na zledovatělé a zasněžené vozovce.
  • Silná trakce: Běhoun zimních pneumatik má široké bloky a dodatečné speciální řezy, tzv. příčné drážky, které na pneumatikách vytvářejí další ostré hrany a zlepšují tak jejich přilnavost na zimní vozovce, při jízdě do kopce a v ostrých zatáčkách a zabraňují nabalování sněhu.
  • Jistota a kontrola nad vozem: Většina řidičů cítí, že jim zimní pneumatiky při jízdě v náročných zimních podmínkách poskytují vyšší stupeň bezpečnosti.
  • Odolnost: Letní pneumatiky se za nízkých teplot opotřebovávají rychleji než pneumatiky zimní.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!