Přes potíže velmi úspěšný rok pro ALCAR BOHEMIA

20. února 2019, 11:21

Firma ALCAR BOHEMIA úspěšně načala třetí desítku let činnosti v ČR, když ve svém jednadvacátém roce působení zaznamenala nárůsty téměř ve všech produktových řadách, a to přesto, že v druhé polovině roku byl na českém trhu patrný nedostatek nových automobilů.

TK firmy ALCAR BOHEMIA

Od února 2018 do ledna 2019 dodala společnost ALCAR BOHEMIA na trh o 8 % litých kol více než v roce předešlém. Prodej ocelových kol vzrostl o 4 %, prodej pneumatik, na který je navázaný prodej kompletů o 46 %, ozdobných krytů na ocelová kola prodal ALCAR v ČR o 52 % více a v segmentu senzorů TPMS narostl o 17 %.

Všechna litá, ocelová i hybridní kola z produkce ALCARu, jsou i nadále vždy na čelní straně označena značkou „KBA“ nebo E v kroužku s číslem schválení XXXXX. Samozřejmostí je, v případě potřeby zápisu nového rozměru kol a pneumatik do velkého technického průkazu vozidla, vystavení Typového listu, který jediný tento zápis snadno umožňuje. ALCAR také poskytuje na celý sortiment litých kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO tříletou záruku.

Pozor na neschválená kola

Slovenská obchodní inspekce se na rozdíl od té české na nekalý prodej s nehomologovanými koly zaměřila. SOI na konci ledna 2019 upozornila na internetový obchod, který na Slovensku prodává neschválená litá kola a prodejem kol bez typového schválení tak porušuje slovenské zákony. Nákup kol ve zmíněném e-shopu SOI nedoporučuje a upozorňuje spotřebitele, že v případě, že dojde k pojistné události na vozidle, které má v době jejího vzniku namontovaná neschválená kola, může pojišťovna odmítnout pojistné plnění.

Pro bezpečnost silničního provozu by jistě bylo přínosem, kdyby si české kontrolní orgány vzali na Slovensku inspiraci a začaly i v naší zemi prodej neschválených litých kol v dohledné době řešit.

Celou zprávu SOI si můžete přečíst ZDE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!