Finální výrobní výsledky společností Continental

6. ledna 2021, 12:24

Letošní pandemie nemoci covid-19 zcela změnila plánovaný vývoj výhledu výrob a z důvodu ztráty odbytu nemohlo dojít k výrobě všech plánovaných plášťů ve všech výrobních segmentech.

Jarní vlna téměř zastavila výrobu osobních plášťů (PLT), respektive byl pozastaven odbyt. Přitom virus samotný se zaměstnanců tehdy téměř nedotknul. Na podzim byla situace odlišná, neboť poptávka dovolovala jet výrobě naplno, ale výrobní provozy se potýkaly s vyšší nemocností a absencí, a to nejen související s covid-19. Pro rok 2020 bylo plánováno vyrobit více než 20 milionů osobních plášťů, což se z pochopitelných důvodů nemohlo uskutečnit. Celkově se za celý kalendářní rok vyrobilo přes 16.561.000 osobních pneumatik. Pro příští rok je momentálně naplánováno vyrobit 19 milionů osobních a vysokorychlostních (UHP) plášťů.

Výroba nákladních a industriálních plášťů (CVT) byla také nucena střídavě zastavovat a znovu se rozjížděla. Na rozdíl od původního plánu roku došlo k ponížení výroby nákladních plášťů o 14 % a industriálních o 19 %, což v konečném důsledku nejsou tak velká čísla. V kategorii nákladních plášťů se celkem vyrobilo téměř 1,3 milionů kusů oproti původně 1,5 milionu plánovaných. Pro rok 2021 je plánováno vyrobit 1,5 milionu nákladních pneumatik, stejně jako tomu bylo pro tento rok. Původně bylo letos plánováno vyrobit 159 tisíc industriálních pneumatik. Ve finále to bylo o skoro 30 tisíc méně a pro příští rok je plánováno vyrobit 137 tisíc těchto speciálních a průmyslových plášťů.

K zabezpečení letošního chodu výroby se vyjádřil Michal Drábek, ředitel Výroby PLT: „Udržet výrobu v chodu a pokud možno i pozitivního ducha v takových podmínkách, bylo pro všechny velmi komplikované. Ale nejhorší už je teď doufám za námi, zvládli jsme to především zásluhou našich zaměstnanců. Za to jim patří velký dík.“

Nedílnou součástí výrobního závodu Continental v Otrokovicích je i Výroba vulkanizačních forem. I tato výroby byla ovlivněna koronavirovou krizí. Z plánovaného počtu 1.300 vulkanizačních forem pro osobní pláště jich bylo vyrobeno pouze 1.125 kusů. V podobném poměru poklesla i výroby lamel a modelů. Výrobní plán pro rok 2021 je opět stanoven na počet 1300 kusů forem.

Ladislav Velič, ředitel Výroby forem Continental (VFC) pro příští rok očekává velké výzvy z důvodu velké investiční akce: „V roce 2021 nás čeká zahájení rekonstrukce naší hlavní budovy a přestěhování výroby modelů do haly vedlejší. To vše za plného provozu a standartního plnění našich činností či úkolů.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!