Společnosti Continental a SHARE NOW Denmark představily monitorování hloubky dezénu pneumatik v reálném čase

14. ledna 2021, 10:36

Společnost Continental úspěšně předvedla monitorování hloubky dezénu pneumatik v reálném čase v pilotním provozu, do kterého se zapojily elektromobily carsharingové společnosti SHARE NOW Denmark. Výrobce pneumatik ve spolupráci s partnerem tohoto projektu a specialistou na telemetrii, společností Traffilog, propojil informace získané pomocí senzorů pneumatik a telemetrická data z vozového parku se speciálním algoritmem v cloudu.

Continental monitorování hloubky dezénu pneumatik

Díky tomu dokáže společnost Continental v reálném čase předpovídat hloubku dezénu pneumatik s více než milimetrovou přesností. Podobná chytrá digitální řešení pro monitorování pneumatik v budoucnosti umožní servis pneumatik založený na skutečné potřebě, a nikoli na pravidelných plánovaných servisních prohlídkách.

„Díky tomuto pilotnímu nasazení jsme první na trhu, kdo nabízí velmi přesné monitorování hloubky dezénu prostřednictvím algoritmu. Vzhledem k tomu, že se naše řešení vyznačuje více než milimetrovou přesností, stanovuje tak nové měřítko v oboru chytrých digitálních řešení pro monitorování pneumatik,“ uvedl Tansu Isik, ředitel oddělení obchodního rozvoje a globálního marketingu v divizi pneumatik společnosti Continental. A dodal: „V zájmu dosažení tohoto úspěchu jsme velmi úzce spolupracovali nejen s kolegy z divize automobilových technologií společnosti Continental, ale také s naším partnerem, společností Traffilog.“

Pro provozovatele vozových parků je užitečné mít neustále co možná nejpřesnější informace o stavu pneumatik jejich vozů. Opotřebení nebo poškození pneumatik pro ně představuje výrazné náklady. Kromě toho má dobrý stav pneumatik příznivý vliv na další nákladové položky, jako je spotřeba paliva a opotřebení součástí vozidel.

„Telematické monitorování pneumatik v reálném čase je pro nás velkým přínosem. Pneumatiky lze monitorovat kdykoli a servisní zásahy můžeme provádět proaktivně,“ uvedl Steen Herløv Andersen, provozní ředitel ve společnosti SHARE NOW Denmark. Mezi hlavní výhody patří efektivnější provoz vozového parku, minimální odstávky kvůli opravám, vyšší bezpečnost a nižší celkové náklady zásluhou vyšší energetické účinnosti.

Pilotní nasazení řešení pro měření hloubky dezénu v reálném čase je součástí většího projektu, v jehož rámci společnost Continental spolu se svým partnerem Traffilog představila monitorování tlaku a teploty pneumatik v reálném čase pro celý vozový park společnosti SHARE NOW Denmark, která má aktuálně v provozu přibližně 600 vozů. Společnost Continental dokázala integrovat řešení pro monitorování pneumatik v reálném čase do stávající telematické konfigurace. Za účelem shromažďování a přenosu dat upravila společnost Traffilog svou telematickou jednotku tak, aby odpovídala požadavkům společnosti Continental na získávání relevantních dat a jejich odesílání do vlastního speciálního algoritmu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!