Bridgestone představuje novou pneumatiku Potenza Sport

19. února 2021, 12:13

Bridgestone představuje novou vlajkovou loď své produktové řady, pneumatiku Bridgestone Potenza Sport. V nové pneumatice, která vznikla na základě rozsáhlého výzkumu trhu, se zrcadlí spojení průkopnického ducha společnosti Bridgestone a jejího know-how v segmentu vysokovýkonných pneumatik. Pneumatika Potenza Sport poskytne řidičům  kontrolu nad vozem a současně umožní využívat jeho potenciál.

Bridgestone Potenza Sport

Bridgestone má dlouhou a úspěšnou historii v segmentu vysokovýkonných pneumatik, která zahrnuje mimo jiné účast v závodech Formule 1 a dlouhodobá partnerství s výrobci prémiových vysokovýkonných automobilů. Firma vyvinula na základě těchto zkušeností nový vysokovýkonný produkt s nejmodernějšími technologiemi, pneumatiku Bridgestone Potenza Sport. Tato pneumatika nové generace reprezentuje nový etalon prémiových sportovních výkonů nejvyšší úrovně, a kromě nejlepších provozních vlastností na suchu ve své třídě poskytuje také soubor prémiových prvků pro jízdu na mokru.

Pneumatika Potenza Sport dosahuje v porovnání s konkurenty v prémiovém segmentu nejlepších výkonů při brzdění na suchu (nejkratší brzdná vzdálenost na suchém povrchu) i z hlediska stability při průjezdu zatáčkou a jízdě přímým směrem (zachování stability vozidla jak v přímém směru, tak při změně směru jízdy), což potvrzují výsledky testů organizace TÜV SÜD.

Organizace TÜV SÜD kromě toho v dalších testech zjistila, že pneumatika Potenza Sport nabízí nejlepší provozní vlastnosti také v disciplínách průjezdu zatáčkou a ovladatelnosti na mokru. Rovněž hodnocení adheze na mokru A na informačním štítku EU pro všechny varianty dokládá, že Bridgestone Potenza Sport nabízí vynikající výkony i na mokru.

Mimořádné provozní vlastnosti pneumatiky na suchu a mokru jsou spojeny s delší životností v porovnání s předchůdcem Potenza S001.

Bridgestone Potenza Sport

Vývoj s využitím průkopnických technologií probíhal ve spolupráci s řidiči

Bridgestone si na začátku vývoje pneumatiky Potenza Sport stanovil cíl vytvořit pneumatiku, která bude splňovat očekávání řidičů a jejich požadavky na vysokovýkonné pneumatiky a současně jim umožní úspěšně zvládat výzvy, s nimiž se setkávají v každodenním provozu. Před zahájením vývoje pneumatiky Potenza Sport uskutečnil rozsáhlý výzkum trhu, v němž se dotazoval více než 3.800 koncových uživatelů z celé Evropy. Na základě jejich odpovědí zkonstruoval Bridgestone ultra vysokovýkonnou pneumatiku, která vychází vstříc potřebám a očekáváním řidičů z hlediska ovladatelnosti vozidla a jistoty při jeho řízení.

Zásadní roli při technické realizaci projektu pneumatiky Potenza Sport sehrála patentovaná technologie společnosti Bridgestone pro virtuální vývoj pneumatik, která celý proces významně urychluje a přispívá k ochraně životního prostředí. Tato technologie umožňuje společnosti s mimořádnou přesností předvídat skutečné provozní vlastnosti pneumatiky již ve vývojové fázi, aniž by ji bylo nutné vyrobit a podrobit jízdním zkouškám. To přináší úsporu surovin a další benefity pro životní prostředí, ale také se tím zkracuje vývojový proces a urychluje uvedení výsledného produktu na trh.

Pneumatiku si již pro své vozy vybraly značky, které patří mezi nejprestižnější na světě

Na zakázku vyvinuté pneumatiky Potenza Sport si jako originální výbavu pro své modely vybrala již řada automobilových značek, které patří mezi nejprestižnější na světě. Jedná se například o supersportovní vůz Maserati MC20, Lamborghini Huracán STO a BMW řady 8. Mnoho dalších modelů bude následovat.

Pneumatika Potenza Sport, vyvinutá a vyráběná v Evropě, bude uvedena na evropské trhy v lednu 2021. Pneumatika bude k dispozici v 96 rozměrech pro kola s průměrem ráfku od 17 do 22 palců.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!