Firma ALCAR představuje novinky značek DEZENT a DOTZ 4X4 pro zimní období

11. října 2021, 13:53

Pro letošní zimní sezónu si značka DEZENT připravila několik nových designů litých kol, která automobilům dokáží přinést novou eleganci i v zimě.

Dezent KS

Majitelé vozů značek Hyundai a Kia, kteří by si svůj vůz rádi doladili pěknými koly, jež se v ideálním případě nemusí zapisovat do Technického průkazu, mohou využít podzimní novinku DEZENT KS. Ta je k dispozici od 16 do 19 palců hned ve třech barevných variantách, stříbrné, grafitové a v kombinaci grafitového laku a leštěné čelní plochy. V originálních rozměrech si ji mohou pořídit například majitelé vozů Kia XCeed, Kia Niro, Kia Sportage, Kia Sorento, Kia E-Soul, Hyundai i20, Hyundai i30, Hyundai Kona, Hyundai Tucson nebo Hyundai Santa Fe.

Stejně jako ostatní litá kola značek AEZ, DOTZ a DEZENT je kolo chráněno v zimním období třemi vrstvami odolného laku SRC, díky kterému zaručuje německý výrobce dokonalou ochranu kol i v zimním provozu.

Dezent TN

Druhá designová novinka DEZENT TN je speciálně vyvinutá pro vozy se 4děrovým uchycením kol a je k dispozici v originálních rozměrech například pro Citroën C3 a C4, Peugeot 207, 208, 2008, 307, Opel Corsa, Renault Clio, Dacia Sandero nebo Fiat 500. Sportovně elegantní design s paprsky ve tvaru písmena V, který ideálně doplní moderní křivky automobilů, je k dispozici od 15 do 17 palců ve třech barevných variantách. Motoristé si kolo mohou objednat se stříbrným lakem, černým lakem nebo s kombinací leštěné čelní plochy a černého laku.

Dezent TU

Novinka DEZENT TU se pyšní robustními asymetrickými paprsky a ECE schválením pro širokou škálu automobilů. V rozměrech od 15 do 18 palců skvěle doplní kompaktní vozy a vozy střední třídy v úpravě s černým nebo stříbrným lakem. DEZENT TU je díky schválením ECE technicky perfektně vyladěn pro širokou škálu automobilů, například pro Audi A3 až Audi A6, Audi Q3, BMW 3, VW Golf 8, VW Passat, Seat Ateca, Seat Tarraco, Škoda Octavia nebo Škoda Fabia. Majitelé vozů Audi a BMW mohou do kola použít originální středovou krytku výrobce vozidla.

DOTZ KALAHARI

DOTZ KALAHARI je 8paprskový offroadový design s extrémně vysokou nosností až
1 150 kilogramů. Perfektního společníka na vyjížďky i mimo cesty tak získají majitelé offroadů jako jsou Toyota Hilux, Ford Ranger Raptor, Nissan Navara, Mitsubishi L200, ale i dalších. Obě barevné varianty, v černém matu a s leštěnou čelní plochou dávají 8paprskovému designu výjimečný vzhled, který může ozdobit také užitková vozidla a karavany, například VW T6. Kolo je k dispozici pro 5 i 6děrové uchycení v rozměrech od 16 do 18 palců.

K litým kolům prémiových značek AEZ a DOTZ zákazníci obdrží až do konce listopadu zdarma bezpečnostní šrouby či matice Sicuplus, v případě, že si je ke kolům objednají.

Hybridního kolo 2.0 v novém designu

Nová generace hybridního ocelového kola je k dispozici ve zcela novém designu paprsků a s černým lakováním v originálním rozměru rozměru 6,5×16 pro Citroën C4, Citroën DS3 Crossback, Opel Corsa-F Elektro, Opel Mokka, Peugeot 208 a Peugeot 2008. S antracitovým lakováním je hybridní kolo nadále k dispozici pro mnoho automobilových značek a modelů, mimo jiné pro Škodu Octavii i nový Hyundai Tucson. Díky ECE homologaci se hybridní kolo nezapisuje do TP vozidla a k jeho montáži  se použije originální příslušenství.

Úspora času díky multiprogramování senzorů TPMS

ALCAR svým partnerům usnadňuje každodenní práci se senzory TPMS nově dostupnou funkcí multiprogramování. Diagnostický a programovací přístroj TPMS ALCAR TECH600  nově umožňuje programování 4 senzorů současně. Speciálně v nadcházející sezóně přezouvání na zimní pneumatiky je čas důležitým faktorem ve všech pneuservisech. Simultánní programování všech čtyř senzorů naráz urychlí i usnadní práci. Je možné ho provést i přes krabičku, přičemž naprogramování všech 4 senzorů zabere pouze 15 – 20 sekund.

Multiprogramování aktuálně podporují senzory ALCAR Sensor Universal vyrobené po červenci 2021 a je k němu třeba provést online aktualizaci programovacího přístroje ALCAR TECH600. ALCAR podíl univerzálních senzorů s možností multiprogramování bude i nadále navyšovat. Všechny senzory podporující tuto funkci jsou označeny nálepkou „Ready 4 Multiprogramming“ přímo na obalu.

Veškeré ověřené a schválené informace, spárovací procedury pro jednotlivé modely vozidel i náhradní díly a příslušenství k senzorům pak naleznou obchodní partneři ALCARu online v TPMS konfigurátoru.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!