Goodyear a Dunlop vítězí v testu zimních pneumatik automotoklubu ADAC

25. října 2021, 16:30

Německé, švýcarské a rakouské automotokluby ADAC, TCS a ÖAMTC zveřejnily každoroční testy zimních pneumatik. Společné první místo v testu pneumatik šestnácti značek získaly Goodyear a Dunlop.

Pneumatiky se v testu hodnotí na základě sedmnácti náročných kritérií. Letos byl test zaměřen na oblíbený rozměr 195/65R15, který používá řada nejprodávanějších rodinných vozů, například Volkswagen Golf.

Goodyear UltraGrip 9+ testovací řidiči hodnotili jako velmi vyvážené pneumatiky, které podávají dobrý výkon na suchých a mokrých silnicích, ale také na sněhové pokrývce. Působivě si vedly také v kritériích opotřebovávání a spotřeby paliva a vůbec nejlépe se umístily v testu jízdy na ledě. Ke skvělému výsledku UltraGrip 9+ přispěly dvě nové technologie značky: technologie Mileage Plus chrání pneumatiky na silnicích s hrubým povrchem a zajišťuje jim tak delší kilometrový proběh, zatímco technologie Winter Grip jim propůjčuje vynikající přilnavost při sněhu a ledu.

Pro značku Dunlop je nejlepší skóre pneumatik Winter Response 2 reprízou vítězství testu stejných automotoklubů z roku 2018. Testovací řidiči letos opět zaznamenali velmi vysoké užitné vlastnosti pneumatik Dunlop na suchém, mokrém, zasněženém a zledovatělém povrchu. K výslednému umístění pak přispělo i osobité úhlové rozvržení příčných drážek v rameni, které pneumatikám Dunlop Winter Response 2 pomáhá lépe zvládat odstředivé síly a zvyšovat tak v zatáčkách přilnavost na sněhu a na ledě.

Nejlepší v testu vysoce výkonných zimních pneumatik

Automotokluby německy mluvících zemí podrobily testu také pneumatiky v rozměru 225/50R17, na nichž jezdí řada větších vozů, třeba Volvo V60, Škoda Octavia, BMW řady 3 nebo Mercedes třídy C. V tomto rozměru získaly celkové nejvyšší skóre pneumatiky Dunlop Winter Sport 5. Goodyear UltraGrip Performance+ byly jedněmi z pouze tří pneumatik, které v tomto testu od hodnotitelů získaly vysvědčení „dobré“.

Dunlop WinterSport 5 se ukázaly jako nejvýkonnější pneumatiky na sněhu, Goodyear UltraGrip Performance+ byly hodnoceny jako velmi vyvážené pneumatiky ve všech zimních podmínkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!