Nová pneumatika Nokian Tyres Outpost

12. ledna 2022, 12:22

Nokian Tyres Outpost AT je celoroční pneumatika pro SUV, crossovery a lehká užitková vozidla, která zajišťuje bezpečnou a odolnou jízdu na jakékoliv silnici i mimo ni. Celosvětově nejseverněji umístěný výrobce pneumatik bude tuto novou pneumatiku do každého terénu prodávat řidičům po celém světě.

Nová pneumatika Outpost AT zajišťuje řidičům na silnici i v terénu všestrannost a odolnost při jízdě ve všech podmínkách. Její agresivní běhoun je vyvinutý tak, aby pomohl SUV vozům, crossoverům a pickupům zvládat všechny terénní výzvy. Je zpevněný díky technologii aramidové struktury Aramid Shield™. Technologie spočívá v aramidových vláknech odolných proti průpichu a průrazu, která jsou zabudovaná pod běhounem, aby zajišťovala maximální odolnost vůči drsným povrchům a rizikům na silnici.

„Společnost Nokian Tyres je známá pro svoje jedinečné znalosti ohledně technologií pneumatik a všestranné testování, které pomáhá udržet řidiče v bezpečí i v extrémních podmínkách,“ říká Olli Seppälä, vedoucí výzkumu a vývoje ve společnosti Nokian Tyres. „Outpost AT je nejnovějším příkladem tohoto závazku a představuje naši technologicky nejvyspělejší nabídku pro řidiče SUV a lehkých nákladních vozidel. Strávili jsme roky vyvíjením a testováním této pneumatiky a začleňováním nových vlastností, které z ní dělají odolnou a všestrannou volbu pro jízdu na silnici i v terénu.“

Outpost AT naplňuje závazek pomoci řidičům rozšířit jejich terén, zvětšit jejich ochranu a prodloužit jejich cestování pomocí propracovaných vlastností, které řidičům umožní vydat se všude tam, kam je jejich dobrodružství zavedou.

Pneumatika je k dispozici ve 45 rozměrech s průměry od 15 do 22 palců, v LT-metrické verzi a v SUV verzi.

Rozšiřte svůj terén

Pneumatika Nokian Tyres Outpost AT se vyznačuje speciálním 3D dezénem, který jí pomáhá zvládat i náročné podmínky. Nový dezén si poradí s každým terénem díky tomu, že odráží jeho rozmanitost a zvyšuje tak přilnavost a ovladatelnost na jakémkoliv povrchu – od rozpáleného asfaltu přes měkké bahno a rozbředlý sníh až po štěrk s vyjetými kolejemi.

Vrchní části bočnic – špičky v horní části bočnic – zajišťují přilnavost, když se pneumatika zaboří do měkkého povrchu, a zároveň dotvářejí esteticky výrazný design. Prohlubně na ramenou zvyšují nekompromisní přilnavost v místě, kde běhoun přechází v bočnice.

Kaňonovité prořezání na průsečíku 3D dezénu a ramenou umožňuje řidičům zažít extra přilnavost v okamžiku, kdy se setkají s nepředvídatelným povrchem. A tento povrch zahrnuje také sníh a sněhovou břečku, protože pneumatika Outpost AT je certifikována pro zimní užití a označena symbolem tří vrcholků hor se sněhovou vločkou. 

Hloubka běhounu s kaňonovitým prořezáním přesahuje hloubku běhounu pneumatik předchozí generace Rotiiva AT o 1,5 mm a u LT-metrických verzí o 2,5 mm. Běhoun s hloubkou 11,5 mm a u LT rozměrů s hloubkou 15 mm prodlužuje životnost pneumatiky Outpost AT a zvyšuje její schopnost zvládat náročný terén.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!