Nokian Tyres představuje nové pneumatiky Hakkapeliitta®

26. ledna 2022, 14:11

Nová pneumatika Hakkapeliitta R5 pro osobní vozidla a nová pneumatika Hakkapeliitta R5 SUV firmy Nokian Tyres pro sportovní užitková vozidla a crossovery byly vyrobeny tak, aby zajišťovaly nekompromisní bezpečnost a propracované jízdní vlastnosti pro každý zimní den.

Nová pneumatika Hakkapeliitta

Nová Hakkapeliitta R5, která nabízí nejčistší formu naprostého bezpečí, představuje inovativní kombinaci naprosté přilnavosti v zimních podmínkách, tichosti a ekologičtějšího jízdního komfortu. Speciálním modelem je v této produktové řadě verze Hakkapeliitta R5 EV určená pro elektrická a hybridní vozidla.

Nová pneumatika Hakkapeliitta R5, určená pro osobní vozidla a SUV, zajišťuje bezkonkurenční přilnavost na ledu, komfort a ekologicky šetrné jízdní vlastnosti speciálně vyvinuté pro severské zimy. Bezpečnost v zimních podmínkách je u těchto nových produktů přímým výsledkem nového dezénu, inovací, jako jsou nové částice v běhounu pro větší přilnavost, přísného testování a neúnavného výzkumu.

„Naším posláním je udržet vás v bezpečí a zajistit, aby vaše jízda byla každý zimní den jasně předvídatelná. Zatímco počasí může být nepředvídatelné a nebezpečné, vaše pneumatiky takové být nemohou. Nepřetržité zdokonalování jedné generace za druhou je hluboce zakořeněno v naší filozofii vývoje. U nové pneumatiky Hakkapeliitta R5 jsme se zaměřili zejména na maximální přilnavost v zimních podmínkách, spolehlivou ovladatelnost a kontrolu nad vozidlem, větší jízdní komfort a co nejmenší dopad na životní prostředí. Výsledkem je čistý požitek z jízdy,“ říká Olli Seppälä, vedoucí výzkumu a vývoje ve společnosti Nokian Tyres.

Nová řada Hakkapeliitta R5 přichází s komplexním výběrem více než 160 produktů. Zahrnuje rozměry od 14 do 22 palců v rychlostních kategoriích Q (160km/h), R (170 km/h) a T (190 km/h). Většina produktů má značení XL prokazující nejvyšší možnou nosnost v daném rozměru. Nabídka bude spotřebitelům k dispozici na podzim 2022. Hlavními trhy jsou severské země, Rusko a Severní Amerika.

Nová řada Hakkapeliitta R5

Hlavní inovace

Dezén Double Block Grip. Výjimečná přilnavost a ovladatelnost. Nový dezén s dvojitými bloky pryže zajišťuje maximální přilnavost na kluzkých zimních površích.

Krystaly Arctic Grip. Dokonalá přilnavost na ledu. Mikroskopické krystaly třetí generace jsou přimíchány do směsi pryže a fungují jako vestavěné hroty, které vytvářejí ostré a pevné hrany uvnitř pryže pro maximální přilnavost. Spolu s tím, jak se pneumatika opotřebovává, objevují se nové krystaly, které zvyšují tolik potřebnou přilnavost.

3D samoblokující se lamely. Přesná a předvídatelná ovladatelnost. Samoblokující se 3D lamely uzamykají k sobě jednotlivé bloky pryže v místě kontaktní plochy, čímž zvyšují ovladatelnost při zatáčení a prudkých manévrech.

Směs pryže Green Trace. Bezpečnější a ekologičtější jízda. Vynikající přilnavost ve všech zimních podmínkách, delší kilometrová životnost a nízký valivý odpor. Vysoké množství přírodního kaučuku udržuje směs pryže pružnou ve všech podmínkách. Více než třetina směsi se skládá z obnovitelných a recyklovaných materiálů.

Technologie SilentDrive™. Maximální komfort. Výjimečně nízké hladiny zvuku je dosaženo přidáním vrstvy akustické pěny na vnitřní stranu pneumatiky. Akustická pěna absorbuje rezonanci ze vzduchových dutin pneumatiky, čímž snižuje hlučnost a zvyšuje tak jízdní komfort. Technologii SilentDrive™ využívají všechny rozměry pneumatiky Hakkapeliitta R5 EV.

Dezén Silent Touch. Pohodlná a příjemná jízda. Většího komfortu pneumatiky Hakkapeliitta R5 bylo dosaženo odstraněním nejrušivějších hlukových špiček.

Technologie aramidových bočnic. Odolnost a ochrana v nečekaných situacích. Směs pryže na bočnicích pneumatiky je výjimečně odolná vůči průpichu či průrazu, protože obsahuje extrémně silná aramidová vlákna. Stejný materiál se používá také v leteckém a obranném průmyslu. Aramidová vlákna zpevňují pryž na bočnicích, které tak lépe odolávají vnějším nárazům a tlaku v místě kontaktu s ráfkem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!