Nová řada letních pneumatik Continental UltraContact s robustní konstrukcí pro dlouhou životnost

28. ledna 2022, 13:17

Společnost Continental přináší na trh zcela novou řadu osobních letních pneumatik UltraContact. Je určena pro vozové parky a koncového zákazníka a díky snížené hlučnosti vyhovuje i elektrickým vozidlům. Koncept pneumatiky odpovídá novým trendům v odvětví mobility a dlouhodobé snaze společnosti o trvalou udržitelnost i v oblasti výroby pneumatik.

Continental UltraContact

Společnost Continental spojila v nové letní pneumatice UltraContact robustní konstrukci, velmi dlouhou životnost a známé bezpečnostní standardy. Pro zabezpečení delší životnosti pneumatiky vytvořili vývojáři novou směs YellowChili, která obsahuje speciální polymerovou síť zajišťující menší oděr. Díky svému složení mají nové pneumatiky také dobrý kontakt s povrchem vozovky a vysokou úroveň přilnavosti, důležitou pro hladký rozjezd vozidla, přesné řazení a bezpečnou brzdnou dráhu. Kromě toho jsou nové pneumatiky UltraContact vybavené speciálním žebrem na ochranu ráfku, které zároveň poskytuje i ochranu bočnice.

Koncept pneumatiky sleduje nové trendy v odvětví mobility

S novou letní pneumatikou UltraContact se společnost Continental přidává k trendům měnící se mobilní společnosti. Spojuje je snaha o trvalou udržitelnost, tedy i v oblasti pneumatik. Podle odborníků ze společnosti Continental se trendy v oblasti mobility mění a mladí lidé ve věku 18 – 25 let se zajímají o osobní mobilitu více než o samotné vlastnictví auta. To vyvolává růst carsharingu a automobilů z půjčoven.

Pneumatiky na takových autech musí mít dlouhou životnost a musí být bezpečné. Mnoho průzkumů dlouhodobě potvrzuje, že nejvyšší míra bezpečnosti je stále nejdůležitější kritérium při otázkách, týkajících se vlastností pneumatik. Nová řada pneumatik UltraContact nabízí robustní design a velmi dlouhou životnost s bezpečnostními standardy, které jsou pro pneumatiky Continental typické,“ vysvětluje Aleš Langer, šéf Technického zákaznického servisu ve společnosti Continental Barum.

Nízká hlučnost vyhovuje elektrickým vozidlům

Aktuální a důležitý trend představuje rychle rostoucí elektrická mobilita. V roce 2019 celosvětový prodej elektrických vozů poprvé překročil dva miliony kusů. Experti očekávají, že do roku 2025 se bude prodávat přibližne 14 milionů těchto vozidel ročně.

„Pohodlí při jízdě výrazně souvisí s nízkou hlučností pneumatiky, která se u elektrických vozidel stává mnohem nápadnější. Nová řada UltraContact má v hlavních dezénových drážkách umístěny malé prvky, známé také jako ,hlukové vlnolamy‘. Ty výrazně snižují hlučnost pneumatiky, která proto vyhovuje i elektrickým vozidlům,“ objasňuje Aleš Langer.

Při vývoji nové řady pneumatik UltraContact kladla společnost důraz hlavně na prodloužení životnosti pneumatiky.

Nová pneumatika UltraContact bude dostupná na jaře 2022. Produktová nabídka pro tento rok už obsahuje 100 rozměrů ve velikosti od 14 do 20 palců.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!