Společnost Nokian Tyres podepsala se společností Qingdao Sentury Tire

21. prosince 2022, 10:44

Společnost Nokian Tyres a Qingdao Sentury uzavřely smlouvu o zahájení smluvní výroby. Společnost Qingdao Sentury Tire začne vyrábět vybrané pneumatiky značky Nokian Tyres pro osobní automobily určené pro středoevropský trh. Pneumatiky, které budou vyráběny v partnerském výrobním zařízení, jsou navrženy společností Nokian Tyres a byly otestovány v testovacím centru společnosti, aby splňovaly vysoké požadavky společnosti na bezpečnost a kvalitu. Pneumatiky se budou prodávat pod značkou Nokian Tyres.

Společnost Nokian Tyres vyjednává i o dalších smlouvách pro zajištění výroby, podle odhadů by měl celkový roční objem výroby podle těchto smluv dosáhnout v letech 2023-2027 od jednoho to tří milionů a doplnit tak produkci vycházející přímo ze závodů společnosti Nokian Tyres.

Spolupráce mezi společnostmi Nokian Tyres a Qingdao Sentury Tire staví na dlouhodobém partnerství a zajistí dostupnost vysoce kvalitních pneumatik značky Nokian Tyres na středoevropském trhu. Výroba bude zahájena v prvním pololetí 2023 a první pneumatiky se na trh dostanou ve druhé polovině stejného roku. Výrobní závod bude podléhat pravidelným auditům, které budou kontrolovat dodržování požadavků na kvalitu, udržitelnost a bezpečnost podle standardů společnosti Nokian Tyres.

Společnost se zároveň se zajištěním smluvní výroby snaží navýšit i vlastní produkci. Již na začátku listopadu oznámila, že investuje 650 milionů euro do výstavby nové uhlíkově neutrální továrny v Rumunsku. Komerční výroba by v ní měla podle plánů začít v roce 2025. Společnost také průběžně navyšuje výrobní kapacity ve svých zařízeních ve Finsku a USA.

„Začali jsme společnost Nokian Tyres budovat znovu bez ruské výroby a smluvní spolupráce je nedílnou součástí těchto plánů. Doplňuje naši vlastní produkci a pomáhá nám ještě rychleji a pružněji reagovat na poptávku. Nová továrna v Rumunsku, zvýšení výrobní kapacity ve Finsku a USA a smluvní výroba staví silné základy pro budoucí růst společnosti Nokian Tyres,“ říká Jukka Moisio, prezident a CEO společnosti Nokian Tyres.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!