Bridgestone vyvinul speciální pneumatiky pro elektromobily s technologií zajišťující ultra nízký valivý odpor

2. ledna 2023, 14:02

Bridgestone, globální lídr v oblasti pneumatik a řešení pro trvale udržitelnou mobilitu, vyvinul speciální pneumatiky pro BMW iX, první elektromobil společnosti BMW od jejího průkopnického modelu BMW i3.

Bridgestone při vývoji použil své nejnovější technologie a odborné znalosti podporující rozvoj elektromobility. Pneumatiky Bridgestone Alenza s ultra nízkým valivým odporem se vyznačují řadou nejmodernějších technologií, které dokonale završují provozní vlastnosti a charakter modelu BMW iX.

Speciálně vyvinuté pneumatiky disponují patentovanou technologií lehké konstrukce Bridgestone ENLITEN, která snižuje jejich valivý odpor a hmotnost až o 20 %. Pneumatiky díky tomu přispívají k nižší pohotovostní hmotnosti modelu BMW iX. Výsledkem je delší dojezd na jedno nabití.

Pneumatiky Alenza koncipované pro elektromobil BMW iX jsou navíc vybaveny speciálně vyvinutou směsí a dezénem běhounu, jejichž vlastnosti skvěle doplňují pohon všech kol a technologii eDrive modelu BMW iX. Nabízejí tak vynikající jízdní výkony, výjimečný dojezd a působivou akceleraci.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!