Hankook oznamuje finanční výsledky za fiskální rok 2023

14. února 2024, 9:14

Výrobce prémiových pneumatik Hankook oznámil tržby ve výši 8.939,6 miliardy KRW (přibližně 6 329,5 milionů EUR) a provozní zisk ve výši 1.327,9 miliardy KRW (přibližně 940,1 milionů EUR) – na základě globálních konsolidovaných finančních výsledků za rok 2023.

Navzdory celosvětovému hospodářskému poklesu představují tato čísla nejlepší výsledek od založení společnosti Hankook Tire – tržby meziročně vzrostly o 6,5 % ve srovnání s předchozím zisk o 88,1 %. Tento výsledek upevňuje pozici společnosti jako významné globální prémiové značky. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 dosáhly tržby 2.232,0 miliard KRW (přibližně 1.570,2 milionů EUR) a provozní zisk 492,4 miliard KRW (přibližně 346,4 milionů EUR).

Vysoký výkon pod vedením předsedy představenstva společnosti Hankook Tire Hyunbuma Choa je výsledkem strategií prémiových značek a trvalých, proaktivních investic do výzkumu pro přizpůsobení budoucím trendům v oblasti mobility.

Nebývalá finanční čísla v historii společnosti Hankook jsou částečně způsobena expanzí značky iON – první kompletní řady pneumatik na světě určených výhradně pro elektromobily (EV). K dobrým výsledkům společnosti přispělo také rozšíření nabídky pneumatik pro sportovní vozy a světové prémiové značky automobilů, jakož i zvýšení prodeje pneumatik pro osobní vozy o průměru 18 palců a více, čímž bylo dosaženo nové úrovně diverzifikace vysoce kvalitního portfolia.

Kromě toho udržení konkurenceschopné cenové úrovně navzdory klesajícím nákladům na suroviny, jako je syntetický kaučuk a saze, tak na námořní dopravu, vedlo ke zvýšení finančního výsledku.

Od uvedení pneumatik iON na světový trh společnost Hankook neustále rozšiřuje svůj prodej a sortiment produktů. Současně je společnost exkluzivním technickým partnerem a dodavatelem pneumatik pro přední světový seriál závodů elektrických formulí mistrovství světa ABB FIA Formule E. Společnost Hankook je lídrem na globálním trhu s pneumatikami pro elektromobily díky své inovativní, vysoce specializované technologii, která byla vyvíjena mnoho let a používána již před masovým rozšířením elektromobilů.

Společnost Hankook si jako globální lídr v oboru upevnila svou pozici výrobce prémiových pneumatik tím, že dodává přibližně 250 typů pneumatik jako originální výbavu přibližně 40 světovým automobilovým značkám, včetně Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche a Tesla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!