Tip na víkendovou akci: Motoristický veletrh ProfiAuto Show je za dveřmi

18. června 2018, 18:16

Řev motorů, vůně benzinu, dech beroucí ukázky a prezentace superaut. To je jedna z nejdůležitějších motoristických akcí pořádaná pod záštitou značky ProfiAuto, která se koná o víkendu 23. a 24. června v Mezinárodním kongresovém centru v polských Katovicích.

Motoristický veletrh ProfiAuto Show

ProfiAuto Show je akce, která už po patnácté přitáhne do Katovic fanoušky motorismu a naservíruje jim dva dny plné emocí. Veletrh letos sází na nejmodernější motoristické trendy, divácky atraktivní ukázky a prezentace superaut, některá z nich dokonce zatančí.

Letošní 15. ročník ProfiAuto Show je pořádán pod heslem „Nová éra motorismu“. „Na stáncích 140 vystavovatelů z celého světa se představí především technologické novinky, které hýbou světem motorismu, jako například autonomní vozidla a seznamují nás s tím, na čem pracují největší automobilové koncerny. Odtud se také vzala ústřední myšlenka veletrhu – Nová éra motorismu,“ vysvětluje ředitel ProfiAuto pro ČR a SR Jindřich Krejčí.

Tančící Tesla X, multimediální atrakce a atraktivní ukázky

Důležitým bodem programu bude například taneční vystoupení automobilu Tesla X či výjimečný motocykl BMW HP4 Race. Nebudou chybět sportovní auta, customové motocykly a projekty jedněch z nejlepších tuningových skupin v Polsku: Best Performance, Extreme Master a Team 200+. Na vlastní oči uvidíte hybridní a elektrická vozidla a celek doplní multimediální zábavní atrakce, včetně interaktivního skeneru auta, stánku 3D mappingu a 3D fotografie nebo střelecký trenažér. Nebudou chybět ani divácky atraktivní ukázky motocyklů, čtyřkolek a driftu.

Akrobacie, FMX a hvězdy světového formátu

Plánují se také fenomenální akrobacie, jako například Wheelie – simulátor jízdy na jednom kole, Koule smrti – akrobacie 360 crossem v uzavřené kovové kouli, hod CAR-ny – trefování se míčem do branky s pomocí auta nebo TaxiDrift, tedy jízda na boku v BMW s 500 koňmi. Při dynamických ukázkách FMX vystoupí nejlepší evropští závodníci a hvězdy světového formátu. Ti, kteří si budou chtít od ruchu odpočinout, mohou navštívit kino promítající kultovní akční filmy s motoristickými motivy.

Motocyklová akrobacie na veletrhu ProfiAuto Show

„Letos jsme vsadili na nejčerstvější trendy a silnou dávku emocí. Motorismus se dynamicky rozvíjí, ale ne vždy můžeme stanout tváří v tvář nejnovějším modelům aut. Chceme, aby fanoušci motorismu mohli už po odchodu z veletrhu říci: Poprvé jsem to viděl na živo na ProfiAuto Show,” dodává Krejčí.

Mechanici srdečně vítáni

Během veletrhu ProfiAuto Show svou nabídku budou prezentovat přední světové značky v automobilovém průmyslu. Mezi nimi se nachází prodejci automobilů, výrobci automobilových dílů, doplňků a servisního vybavení.

„Pro mechaniky, kteří tvoří důležitou skupinu návštěvníků, je připraven zajímavý program školení, který se také týká moderních řešení“, říká technický poradce ProfiAuto Lubomír Kroužílek. Mechanici se seznámí s nejnovějšími technickými řešeními, budou je moci otestovat a zapojit se do soutěží o hodnotné ceny.

Motoristický veletrh ProfiAuto Show, vystavovatelé

Vstupenky se dají zakoupit u jedné z pokladen v areálu Mezinárodního kongresového centra Katovice. Cena jednodenní vstupenky je 30 PLN (sobota), 20 PLN (neděle), děti do 7 let mají vstupné zdarma. Program začíná v 10:00 hodin. Parkování je zdarma v areálu Mezinárodního kongresového centra Katovice.

Redakce MotoFocusu, který je mediálním partnerem akce, přinese z veletrhu ProfiAuto Show obsáhlejší reportáž.

Více informací o veletrhu najdete na stránkách ProfiAuto.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!