Brzdové destičky Continental řady ATE Ceramic pro náročné zákazníky

11. dubna 2022, 10:19

Již od roku 1999 je norma ECE-R90 jistou základní známkou kvality pro brzdové destičky a čelisti na trhu s náhradními díly. Od listopadu 2016 platí rovněž pro brzdové kotouče pro nově registrované modely. Každý výrobce brzdových dílů tak musí splnit na evropském trhu tuto normu. ECE-R90 specifikuje požadavky na design, konstrukci, výkonnost a zkoušky pro brzdová obložení a kotouče pro silniční motorová vozidla a přívěsy.

Brzdové destičky a brzdové čelisti se mohou odchylovat od třecích charakteristik jejich originálních protějšků maximálně o 15 %. Nařízení ECE-R90 dává zákazníkům jistotu, že na trhu s náhradními díly (aftermarket) dostanou výrobky, které nejsou pro použití nebezpečné.

Pro koncern Continental a značku ATE, jakožto dodavatele a konstruktéra brzdových systémů pro výrobce automobilů, je již mnoho let samozřejmostí používat pouze nejmodernější materiály a technologie. Vysoký požadavek automobilek na kvalitu nás zavazuje udržet nejvyšší kvalitu i pro trh s náhradními díly – aftermarket. A v takovém případě je pro nás norma ECE-R90 málo.

Brzdové obložení ATE jde v počtu testů nad povinnou normu a splňuje mnohem přísnější požadavky. Tím převyšuje kvalitu mnoha výrobců brzdových materiálů na aftermarketu.

Pro motoristy, kteří chtějí od brzdového systému ještě víc, je k dispozici řada brzdových destiček ATE Ceramic. Tato speciální směs byla navržena za účelem snížení prašnosti třecího materiálu, maximálního snížení zvukových projevů destiček a prodloužení životnosti. Jeden z požadavků byl při vývoji kladen na ochranu životního prostředí. Našim technikům se podařilo najít optimální směs, která snese velké zatížení, nešpiní kola, má dobrou životnost a zároveň nepoškozuje brzdové kotouče větším opotřebením.

Při použití ATE Ceramic brzdových destiček vždy dodržujte montážní návod a doporučené použití. Vždy je nezbytně nutné vyměnit společně s destičkami i brzdové kotouče. Doporučujeme použít ATE originální brzdové kotouče. Brzdové kotouče s drážkováním mohou způsobovat nežádoucí hluk, který nemusí být pro zákazníka akceptovatelný. Po precizní montáži je nutné brzdové destičky a kotouče zajet, aby si třecí plochy mohly k sobě „sednout“. Fáze zajetí je velmi důležitá, proto doporučujeme klidný provoz bez prudkého brzdění a reakcí ABS po cca 200 až 400 km.

Kvalitu ATE Ceramic potvrdil nezávislý ADAC srovnávací test brzd, v němž byly brzdové destičky ATE Ceramic testovány společně s ATE originálními brzdovými kotouči. V červenci 2021 ATE Ceramic brzdové destičky ADAC označil za vítěze testu v kategorii brzd, kdy porazily pět dalších značek – včetně originálního vybavení.

Brzdové destičky ATE Ceramic naleznete v katalogu na stránkách www.ate-brzdy.cz. Krátké objednací číslo má před číslem značku LD např. LD7335.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!