Nejvyhledávanější modely aut v České republice dle carVertical 2020

21. ledna 2021, 15:15

Výběr ojetého vozu může být náročná disciplína. Je nutno zkoumat mnoho parametrů a jedním z nich může být oblíbenost vozů v České republice. Byla provedena studie, která se zaměřuje na nejoblíbenější vozy roku 2020.

Carvertical statistika

Metodologie průzkumu

Od začátku ledna do konce prosince roku 2020 byla provedena důkladná studie nejvyhledávanějších aut v České republice. Analýza byla provedena z více jak půl milionu provedených reportů na webu carVertical. Neznamená to, že daná auta byla nejvíce prodávaná, ale že lidé zjišťovali a vyhledávali informace nejvíce právě o uvedených modelech. Možná budete překvapeni, protože česká auta nejsou v tomto žebříčku zastoupena tak, jak by se mohlo očekávat.

TOP 5 nejpopulárnějších modelů v České republice

Seznam těchto aut byl sestaven procentuálně, na základě počtu reportů daného modelu, v porovnání s celkovým počtem reportů různých modelů z webu carVertical.

Carvertical statistika

Škoda Octavia – 10,92 % ze všech reportů

Tento model auta je v Česku nejpopulárnější. Na parkovištích nejčastěji parkují modely z roku 2016, 2008 a 2007. Toto auto je cenově velmi dostupné a nabízí širokou škálu různých doplňků. Především není náročné na opravu, protože se téměř v každém koutě České republiky nachází servis, který si se Škodovkou hravě poradí, a navíc je k dispozici mnoho náhradních dílů, právě díky tomu, že je to jeden z nejrozšířenějších modelů. Vyniká především svou praktičností a nízkou spotřebou paliva.

BMW 3 řady – 5,67 % ze všech reportů

Na druhém místě se umístila německá značka BMW se svým modelem BMW 3 především z let 2007, 2006 a 2008. Výkonný motor, krásný design, pohodlná jízda a tak trochu i punc originality dělá toto auto velmi oblíbeným. Spolehlivost německých vývojářů je zde určitě také klíčová, i když na druhé straně mnoha lidem překáží zadní náhon kol a to především v zimních měsících. Každopádně co se velikosti týče, toto auto je prostorné, což může být při výběru jeho plus.

Volkswagen Golf – 4,72 % ze všech reportů

Golf by mnoho lidí očekávalo na vyšší příčce populárnosti, ale umístil se na třetím místě. V Česku mají motoristé zájem především o modely z let 2010, 2005 a 2011. Volkswagen Golf je klasika a pro české řidiče je přitažlivý především proto, že je menší a kompaktní, ale zato zevnitř je velmi prostorný a působí luxusnějším dojmem než auta z podobné kategorie. Navíc tato auta disponují i mnoha asistenty a v početné míře je zde zastoupena i automatická převodovka. Spotřeba paliva je taktéž velmi nízká. Pokud si zákazník vybere verzi kombi, získá tak rodinný automobil s velkým prostorem.

Volkswagen Passat – 4,40 % ze všech reportů

U značky Volkswagen můžeme zůstat, protože na čtvrtém místě je model Passat, který svou popularitu získal převážně tím, že je prostorný a majitelé ho využívají ve velké míře jako rodinný automobil s velmi pohodlným podvozkem, řízením a hlavně nadčasovým designem, který majitele neomrzí ani po několika letech každodenního používání. Jedním z hlavních důvodů oblíbenosti tohoto modelu je i jeho bohatá výbava. V Česku lidé nejvíce vyhledávali modely z roku 2016, 2015 a 2008.

Audi A4 – 2,57 % ze všech reportů

České motoristy zajímá model Audi A4 z let 2009, 2007 a 2006. Model A4 je zajímavý svým dravým designem, prestižní image a sportovním nádechem. Audi A4 drží hodnotu celkem dlouho, a proto nemusíte být při následném prodeji velmi zklamání. Musíme zde však vzpomenout, že turbodiesely jsou celkem problémové a tento model auta je i častým terčem různých podvodníků a zlodějů.

I když by se mohlo zdát, že se jedná o nejprodávanější auta, není tomu tak. Pokud by byla provedena studie nejprodávanějších aut, vypadal by tento žebříček jinak a zjevně by mu dominovaly především české značky vozů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!