Digitální a udržitelná řešení pro konkurenceschopný trh – konference CLEPA Aftermarket 2024

26. února 2024, 16:00

Loňská konference CLEPA Aftermarket se zaměřila na přístup k datům, které shromažďují a zpracovávají vozidla. Tentokrát bude větší pozornost věnována řešením, která zajistí, aby byl aftermarket konkurenceschopný vůči nabídce a aktivitám výrobců vozidel.

Diskuse o budoucnosti trhu aneb CLEPA Aftermarket 2024

Rostoucí důraz na politiku udržitelnosti, vyvíjející se technologie a měnící se politické a ekonomické prostředí představují zásadní výzvy, kterým se musí aftermarket přizpůsobit.

CLEPA je Evropské sdružení dodavatelů automobilového průmyslu (anglicky European Association of Automotive Suppliers). Posláním této organizace je integrovat komunitu trhu s automobily, náhradními díly a opravárenskými službami a pečovat o její společné cíle. CLEPA zastupuje více než 120 dodavatelů dílů, systémů a dalších technologických řešení pro automobilový průmysl. Ve svých řadách má zastoupeno 20 národních sdružení a další evropské organizace.

Nadcházející konference je stěžejní akcí CLEPA a jednou z nejdůležitějších událostí v oboru v tomto roce. Bude se konat těsně před volbami do Evropského parlamentu, což může mít svůj význam. Na konferenci byli pozváni politici, odborníci a tvůrci trendů, kteří poskytnou vhled do blízké budoucnosti a poskytnou strategické pokyny společnostem v odvětví automobilových dílů a opravárenství, které se snaží vytvořit ekologičtější ekosystém mobility a zároveň si zachovat vysokou konkurenceschopnost.

Program konference

Konference bude zahájena 20. března odpoledne představením hostů a řečníků a slavnostní večeří. Následující den již bude věnován tematickým zasedáním a diskusím. První panel se zaměří na legislativní prostředí v oboru a výhled trhu. Další zasedání, kterému bude předsedat zástupce společnosti S&P Global, se zaměří na trendy ovlivňující evropský trh s náhradními díly.

Důležitým prvkem konference bude diskuse zaměřená na nadcházející technický vývoj. Zúčastnění analytici z oboru se pokusí najít odpověď na otázku „Jak udržet rovné podmínky v oblasti oprav vozidel?“.

Louise Wohrneová z organizace FAAS povede tematické zasedání o budoucnosti aftermarketu, který by měl být ekologický, ale také odpovědný vůči účastníkům trhu.

Nová generace aftermarketu (NAAG) je skupina mladých profesionálů z oboru, která pracuje pod hlavičkou organizace AAMPACT. Myšlenkou NAAG je poskytnout platformu pro spolupráci nové generace profesionálů v automobilovém průmyslu, která jim umožní čelit současným výzvám a utvářet budoucnost odvětví. Na konferenci CLEPA bude NAAG zastupovat Mariam Lochoshvili.

Tématem, které dnes automobilový trh nemůže ignorovat, je rozvoj umělé inteligence a její využití v mobilitě (včetně trhu s náhradními díly pro automobily). Na konferenci se této problematice budou věnovat hned čtyři tematické sekce.

Mezi další témata, která budou během akce probírána, patří: účinnost současné legislativy, týkající se oprav a údržby vozidel, příprava trhu na rozšíření elektromobilů nebo bezpečné ověřování pravosti výrobků.

Detailní program akce je k nalezení zde.

Konference CLEPA Aftermarket 2024 se bude konat 20.-21. března 2024 v Bruselu. Chcete-li se jí zúčastnit, zaregistrujte se předem zde: https://express.converia.de/frontend/index.php?sub=1289

Oficiální hashtag akce je #AMCON2024. Pro další aktuální informace o konferenci CLEPA Aftermarket 2024 se vyplatí sledovat kanály organizace CLEPA na sociálních sítích.

Mediální skupina MotoFocus je mediálním patronem konference CLEPA.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!