MEWA ochranný oděv individuálně upraví

21. února 2017, 14:55

Ochranné oděvy by měly chránit zdraví a život zaměstnanců. Aby mohl být tento účel splněn, musí oděv dobře padnout. Běžné konfekční velikosti však nesedí každému pracovníkovi. Proto společnost MEWA, poskytovatel služeb v oblasti textilu, nabízí smluvně regulované individuální úpravy.

Běžné konfekční velikosti se řídí průměrnou stavbou těla, neodpovídají ale u každého člověka skutečnosti. Lidé jsou rozdílní, a tak jsou rozdílné také jejich požadavky na osobní ochranný oděv. Někdy je bunda těsná přes břicho, jindy jsou rukávy příliš krátké a kalhoty příliš dlouhé. U ochranného oděvu to může mít nebezpečné následky. Jen pokud oděv správně padne, je možné provádět potřebné práce bezpečně. A jen když je oděv pohodlný, pracovníci ho opravdu nosí. Ochranný oděv, který leží ve skříni, nepřináší nikomu užitek.

Pokud ochranný oděv nesedí správně, musí se individuálně upravit. Ovšem jen odborníci vědí, jaké změny jsou schváleny certifikačním místem. Každý zásah do látky, švů a zapínání může omezit ochrannou funkci. Rovněž se smí používat pouze speciální materiál, a sice nehořlavá příze. Jen tak zůstane zachována certifikace oděvu. V žádném případě se nesmí kalhoty zkracovat doma. Ani běžná úpravna oděvů nemůže zpravidla zajistit ochrannou funkci jednotlivých částí oděvu.

Pro větší bezpečnost poskytuje firma MEWA kompletní balíček služeb. Poskytovatel služeb nabízí ochranné oděvy pro průmyslové práce s vysokým žárem, pro svařování a příbuzné metody, také protichemické ochranné obleky a reflexní pracovní oděvy pro servisní systém. Po poradě se zákazníkem a prohlídce pracoviště vybavíme pracovníky vhodným oděvem. Nošený oděv se pravidelně vyzvedává, pere a kontroluje ve smluveném období, a pokud je to potřebné, dovybaví se a opět dodá. Firma MEWA zaručuje, že oděv při dodávce zákazníkovi splňuje všechny požadavky norem, podle kterých byl certifikován. Zajistí bezpečnost pracovníka a zákazníka zbaví starostí.

Související články

Bezpečně na pracovišti
Bezpečně na pracovišti

V České republice došlo v minulém roce k více než 27.000 pracovním úrazům. Používání osobních ochranných pracovních prostředků může přispět k zabránění pracovním úrazům, popř. ke snížení nebezpečí zranění.

Profesionální čištění s čisticími utěrkami pro opakované použití
Profesionální čištění s čisticími utěrkami pro opakované použití

Čisticí utěrky na opakované použití očistí vše, co se vyskytuje v průmyslovém provozu: oleje, tuky, ředidla. Denně se v průmyslu, v autoservisech nebo v komunálních dvorech používají tisíce čisticích utěrek. Čistí se jimi nářadí, stroje i výrobní zařízení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!