Dunlop se chystá navázat na úspěch loňského roku

7. března 2017, 10:27

Značka Dunlop si připomíná své sportovní úspěchy v roce 2016 tím, že na svém stánku na Geneva Motor Show vystavuje vůz Aston Martin Vantage GTE, který triumfoval na loňském Mistrovství světa endurance FIA (FIA World Endurance Championship; WEC).

V první sezóně spolupráce s týmem Dunlop Motorsport získala stáj Aston Martin Racing na WEC dva tituly. Nicki Thiim a Marco Sørensen vyhráli pohár FIA World Endurance Cup v kategorii GT a řidiči a celý tým si loni zajistili trofej FIA World Endurance Trophy for GTE Pro Teams.

Aston Martin se při výběru pneumatik rozhodl změnit partnera a přešel ke značce Dunlop, aby získal konkurenční výhodu před novým GT týmem značky Ford a zavedenými endurance týmy značek Ferrari a Porsche.

Podle šéfa týmu Aston Martin Paula Howartha byl přechod klíčovým faktorem úspěchu a setrvalých výsledků týmu v roce 2016: „Dunlop je vzorný, dodává nám stálé mechaniky a po každém závodě nebo zkoušce provádí hloubkovou analýzu. Na speciálně zřízenou horkou linku mu můžeme volat nonstop. Při zkušebním programu jsem spolupracoval se všemi hlavními výrobci pneumatik a při navazování vzájemného vztahu byly vždy nějaké překážky, ale v případě Dunlopu to neplatí.“

Výkonný ředitel Dunlop Motorsport Europe Xavier Fraipont uvedl, že se Dunlop zaměřil na sezónu 2017 velmi brzy: „To, že jsme hned v prvním roce partnerství s Aston Martin získali dva tituly, byl slušný výkon, ale na slavení jsme neměli moc času, protože jsme hned den po závěrečném závodu zahájili zkušební program pro sezónu 2017.”

Značku Dunlop si vybrali rovněž vítězové FIA World Endurance Championship v kategoriích LMP1 Privateer (Rebellion) a LMP2 (Alpine). V obou třídách prototypů Dunlop očekává v roce 2017 obrovský výkonnostní skok zvláště poté, co nové předpisy pro kategorii LMP2 umožnily konstrukci výkonnějších vozů s dodatečným aerodynamickým přítlakem. To pro výrobce pneumatik představuje velkou výzvu, protože základním předpokladem úspěchu při závodech je vysoká odolnost a stabilita.

Dunlop zkouší v Sakhiru (Bahrajn), Sebringu (USA), Aragonu (Španělsko) a na okruhu Paula Ricarda (Francie) již od konce sezóny 2016. Kombinace nových pravidel a zcela nové specifikace pneumatik Dunlop při zkouškách nejnovějším vozům třídy LMP2 přinesla okruhové časy blízké rychlosti, kterou dosahovaly technicky nejvyspělejší vozy kategorie LMP1 s předním pohonem před pouhými čtyřmi sezónami.

Letošní sezóna FIA World Endurance Championship začne na okruhu v Silverstone (Spojené království) 16. dubna.

Související články

Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry
Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry

Značka Dunlop oznamuje, že se na základě úspěchů nejnovějších pneumatik Dunlop RoadSmart III v nezávislých testech rozhodla rozšířit vysoce hodnocenou řadu i o novou variantu zkonstruovanou speciálně pro rostoucí trh prémiových sportovně turistických skútrů.

Test nových pneumatik Dunlop
Test nových pneumatik Dunlop

Společnost Dunlop oznámila, že její respektované závodní pneumatiky GP Racer D211, způsobilé i pro provoz na běžných komunikacích, budou začátkem příštího roku nahrazeny zcela novým výrobkem. Před přijetím tohoto rozhodnutí podrobila novinku extrémně náročnému ověřovacímu a testovacímu programu, který zahrnoval i vystoupení na nejobtížnějších světových závodech! Při vývoji nové pneumatiky si Dunlop jako hlavní cíl […]

Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 vítězi nejnovějších testů zimních pneumatik
Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 vítězi nejnovějších testů zimních pneumatik

Společnost Goodyear Dunlop oznamuje, že pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 si odnesly dvě cenná vítězství a nejvyšší hodnocení z nejnovějších srovnávacích testů zimních pneumatik automotoklubů ADAC, ÖAMTC a TCS. Dunlop Winter Sport 5 o rozměru 225/45R17 91H obstála v důkladných testech v ostré konkurenci prémiových výrobků dalších hlavních světových výrobců, včetně […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!