Repasované měniče točivého momentu SACHS nově u Elitu

3. dubna 2017, 17:19

Společnost ZF Aftermarket rozšiřuje své portfolio produktů pro aftermarket se svou dobře zavedenou značkou SACHS. Toto rozšíření zahrnuje 55 nových objednacích čísel v sortimentu měničů točivého momentu motoru pro automatické převodovky u osobních automobilů.

Díky vynikající kvalitě pro prvovýbavu u komponentů ZF, vysokému hydrodynamickému výkonu a specifické blokovací spojce pro OEM, může být nová řada ZF také vybavena dvojitým tlumičem torzních kmitů (TwinTD) pro zvýšení účinnosti paliva, zajištění plynulého řazení a pro lepší jízdní komfort. Pro zvyšující se poptávku po osobních automobilech s  automatickou převodovkou představuje nová generace měničů točivého momentu ZF ideální řešení pro trh s náhradními díly.

Hydrodynamické měniče točivého momentu pod značkou SACHS mají vynikající komponenty hnacího ústrojí a jsou přizpůsobeny individuálnímu pohonu vozidla. Systém měniče točivého momentu zahrnuje blokovací spojku a tlumiče torzních kmitů, které spolupracují pro snížení opotřebení při rozjezdu vozidla, zvyšují přenos energie a také sni- žují energetické ztráty a hluk při současném zlepšení jízdní dynamiky. Zkrátka řečeno, kvalita ZF přispívá k vytvoření efektivní a tiché pohonné jednotky, která spolehlivě zvládá rozjezd vozidla ve svahu, rozvážku zboží a popojíždění v kolonách.

Méně hluku a lepší využití paliva

Současné motory mají menší zdvihové objemy a vytvářejí vyšší točivý moment i při nízkém počtu otáček za minutu, což je kombinace vlastností, které vedou ke zvýšení torzních vibrací. Měniče točivého momentu ZF mohou být také vybaveny novým dvojitým tlumičem torzních kmitů „TwinTD“. Pokrokový systém tlumení minimalizuje torzní vibrace do takové míry, že dřívější řadicí body již nejsou zjistitelné. Výsledkem je zlepšený jízdní komfort zejména při nízkých otáčkách motoru, a díky tomu také výrazné snížení spotřeby paliva.

Efektivní a modulární konstrukce splňuje požadavky zákazníků

Účinnost měničů točivého momentu je rozšířena až do oblasti kompaktních rozměrů. Měniče vyžadují menší zástavbové prostory navzdory své vysoké výkonnosti. Efektivní možnosti chlazení a použití blokovací spojky optimalizují odvod tepla a  zajišťují nižší opotřebení. Kromě toho vytváří funkce blokovací spojky inteligentní modulární konstrukci. Výběr ze 2, 4 nebo 6  možných třecích ploch s různými průměry hydraulických obvodů umožňuje flexibilní přizpůsobení k individuální konstrukci pohonu.

Společnost ZF pro kvalitní opravárenská řešení

S veškerými produkty a službami ZF Aftermarket nabízí společnost se svým rozsáhlým portfoliem produktů komplexní opravárenská řešení. Jako nedílná a nezbytná součást automatické převodovky poskytují měniče točivého momentu ZF optimální výkon za podmínky, že je údržba prováděna v doporučených servisních intervalech. Společnost ZF doporu- čuje vyměnit olej v měniči po ujetí přibližně 100.000 kilometrů, aby se zabránilo předčasnému opotřebení automatické převodovky a jejich dílů.

Související články

TRW se zařazuje mezi značky skupiny ZF
TRW se zařazuje mezi značky skupiny ZF

Společnost ZF Friedrichshafen si ukrojila další díl koláče na trhu dodavatelů dílů do automobilového průmyslu. Kromě tradičních značek Sachs, ZF, Boge a LMI (Lemförder) přichází do rodiny ZF i značka TRW. Po fúzi dvou klíčových hráčů na trhu dodavatelů dílů do automobilového průmyslu, konkrétně společností ZF Friedrichshafen a TRW, tyto společnosti směle konkurují ostatním dodavatelům […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!