Valeo se připojilo k projektu autonomního řízení Apollo

23. července 2018, 16:18

Valeo oznámilo začátek strategické spolupráce na Apollu, otevřené platformě pro autonomní řízení. Projekt vytvořila firma Baidu, přední poskytovatel internetového vyhledávání v čínském jazyce.

 Valeo se připojilo k projektu autonomního řízení Apollo firmy Baidu

Valeo přispěje svou odborností v oblasti senzorů, v níž se skupina v současné době řadí k světové špičce s nejrozsáhlejším sortimentem technologií zahrnující kamery, radary, ultrazvukové senzory, či laserový snímač Valeo SCALA.

Valeo má již s tímto know-how za sebou řadu světových úspěchů v oblasti autonomního řízení. Zdárným příkladem je cesta bez zásahu řidiče po dobu 24 hodin na pařížském okruhu, nebo jízda v částečně autonomním režimu kolem Evropy a Spojených států.

Valeo také přispěje svými zkušenostmi s čištěním senzorů (což je klíčové pro jejich optimální fungování), s konektivitou mezi autonomními vozidly a s kontrolou a optimalizací kvality vzduchu uvnitř vozidla.

Valeo na druhou stranu získá celou řadu softwarových, hardwarových a datových nástrojů (operační systémy, vysoce přesné polohování a služby mapování HD, simulační nástroje, cloud, algoritmy atd.). Ty všechny Apollo poskytuje skupině partnerů prostřednictvím své otevřené, spolehlivé a bezpečné platformy. Od dubna 2017, kdy Apollo vzniklo, se značně zrychlil vývoj, testování a implementace autonomních vozidel díky jeho přístupu na bázi spolupráce.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!