Firma KYB vsází na rychlost

16. listopadu 2018, 11:36

Společnost KYB, výrobce a vývojář tlumičů, poskytuje produkty pro prvovýrobu, zároveň se však snaží své výrobky stejně rychle dodávat i pro aftermarket.

Testování firmy KYBVývoj nových tlumičů pérování obnáší spolupráci specializovaných týmů po celém světě. Samotný produkt je pak navržen vývojovými týmy zejména v Japonsku a ve Španělsku a následně je poslán na důkladné testování na KYB zkušební dráze v japonském Kashiu. Tato dráha byla postavena v roce 2011, investicí ve výši 35 milionů dolarů. Dráha obsahuje několik vyhrazených zkušebních tratí určených speciálně pro vývoj a testování komponentů odpružení a řízení vozidla. Zahrnuje obrovskou kruhovou zkušební dráhu s poloměrem 345 stop a sklonem 0,5 %, 550m rovnou trať s 15 jízdními pruhy a 22 různými povrchy vozovky. Dále je zde a zkušební dráha dlouhá přes 1 km, jenž se vine japonským lesem. Celá oblast má rozlohu přes 580.000 m2 (přibližně 64 fotbalových hřišť) a zahrnuje také budovu výzkumu a vývoje. V těchto budovách probíhá další testování a výsledky jsou pečlivě analyzovány. Díky tomuto obrovskému testovacímu polygonu se výrazně snížily dodací lhůty jak pro OE, tak i pro vývoj náhradních dílů. Výrazně to posiluje KYB na své pozici předního světového výrobce tlumičů jako pro OE, tak i pro trh s náhradními díly.

Testování firmy KYB

Poslední fáze vývoje nového produktu pro trh s náhradními díly je test montáže na vozidle – instalace tlumiče do vozidla. Společnost KYB nedávno zřídila ve Francii nové montážní a zkušební centrum, které zahrnuje 2 zvedáky a kompletní sortiment servisního vybavení včetně nejnovějšího zařízení pro kontrolu 3D geometrie.

ZDROJ: Tisková zpráva KYB Europe GmbH

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!