MEYLE-PD brzdové destičky s technicky dále vyvinutou třecí směsí

30. ledna 2019, 11:36

Čím více je brzdová destička konstruovaná pro sportovní jízdu, tím více je náchylná na tzv. „pískání“. S MEYLE-PD brzdovými destičkami „next generation“ výrobce z Hamburku pokročil dále a zredukoval na minimum zvukové projevy u svých vysokovýkonných brzdových destiček.

MEYLE-PD brzdové destičky

Celkem bylo technicky vylepšeno 350 referencí MEYLE-PD brzdových destiček pro osobní vozy.

Vyskytující se vibrace okolních dílů, i brzdového kotouče mohou vést ke zvukovým projevům a pískaní brzd.  Zvláště brzdové destičky určené pro vysoký výkon a sportovní jízdu jsou velmi náchylné ke zvukovým projevům hlavně díky své tvrdosti. Tyto zvukové projevy musí kompenzovat třecí směs brzdové destičky, jelikož je přímím spojením s brzdovým kotoučem. Výrobce z Hamburku, firma MEYLE, se na toto téma výrazně zaměřila.

Mimo vyvinutých třecích směsí se také projevily změny v designu destiček: zkosení (náběhy) a drážky (tzv. sloty) v brzdové destičce byly optimalizovány a individualizovány na rozdílné typy aut. Antivibrační podložky (tzv. shims) pohlcují vibrace a tím ještě snižují možnosti vzniku nepříjemných zvukových projevů při brzdění.

Všechny MEYLE-PD brzdové destičky nejsou kontrolovány, testovány a certifikovány pouze podle ECE‑R‑90, ale převyšují tyto i nad rámec zákonem stanovené homologace. Také re-designované MEYLE-PD brzdové destičky absolvují mnoha testů brzdění, simulaci  každodenního provozu i extrémních situací, které musí přetrvat bez jakéhokoliv ovlivnění brzdného výkonu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!