Tenneco dodává komponenty pro nové, plně elektrické SUV Jaguar I-PACE

13. března 2019, 11:29

Společnost Tenneco, globální dodavatel produktů a systémů Ride Performance a Clean Air, dodává komponenty pro nový, plně elektrický luxusní crossover SUV Jaguar I-PACE.

Vozidlo je vybaveno pasivními předními a zadními tlumiči s pružinami Tenneco a moduly pneumatického odpružení, které jsou navrženy tak, aby zlepšily jízdní vlastnosti a stabilitu vozidla.

„Naše inovativní moduly odpružení, jaké jsou použity v novém modelu Jaguar I-PACE, jsou navrženy tak, aby splňovaly jízdní a uživatelské vlastnosti, stejně jako specifické požadavky na design,“ řekl Neville Rudd, senior viceprezident společnosti Tenneco Global Ride Control. „Tyto moduly odpružení mají speciální vzhled a jsou z takových materiálů, které poskytují důležité výhody pro všechna elektrická vozidla, jako je nízká hmotnost, úspora místa na podvozku a jednodušší integraci do vozidla.“

Snížení celkové hmotnosti vozidla je rozhodující pro efektivní provoz elektrických pohonných jednotek, které mohou být ve srovnání s tradičními spalovacími motory těžší. Moduly odpružení společnosti Tenneco zahrnují plastová pružinová sedla, hliníkové horní uložení a další lehké komponenty, které mohou pomoci kompenzovat hmotnost elektromotorů a baterií, což zlepší výkon vozu.

Tenneco dodává díly odpružení z těchto výrobních závodů: v Sint-Truiden, Belgie (přední pasivní tlumiče); Hodkovice, Česká republika (zadní pasivní tlumiče a zadní moduly) a Birmingham, U.K. (přední pneumatické a pružinové moduly).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!