Fiat dokončil prodej Magneti Marelli

6. května 2019, 16:13

Koncern Fiat Chrysler Automobiles informoval o dokončení prodejní transakce firmy Magneti Marelli. Novým majitelem známého výrobce autodílů a dílenského vybavení je koncern Calsonic Kansei, jeden z předních japonských dodavatelů autodílů.

Fiat dokončil prodej Magneti Marelli

Transakce v hodnotě cca 5,8 miliardy eur otevře novou kapitolu v historii Magneti Marelli. Spojuje se se strukturami japonské korporace, se kterou vytvoří silnou organizaci, která zaujme sedmé místo mezi největšími dodavateli automobilového průmyslu na světě. Celkové roční prodeje společnosti Calsonic Kansei a Magneti Marelli se odhadují na přibližně 14,6 miliardy EUR.

– Chtěli bychom poděkovat zaměstnancům společnosti Magneti Marelli za jejich odhodlání vyrábět inovativní produkty a také za podporu obchodních cílů FCA – řekl Chrysler Automobiles Chiefler Mike Manley. – FCA zachová své partnerství s Magneti Marelli, společnost bude i nadále naším klíčovým dodavatelem a jsem přesvědčen, že tato transakce zajistí zaměstnancům, akcionářům a dalším zainteresovaným stranám světlou budoucnost. Tento prodej je dokončen s uznáním plné strategické hodnoty Magneti Marelli, zlepšuje také naši finanční situaci, poskytuje přidanou hodnotu našim akcionářům a umožňuje se nám soustředit na naše základní produktové portfolio.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!