Hitachi Automotive Systems: Nový typ měniče napětí v Audi e-tron

27. května 2019, 15:20

Hitachi Automotive Systems vyvinulo nový typ měniče napětí „EV“, který byl použit v sériově vyráběném Audi e-tron.

Hitachi Automotive Systems: Nový typ měniče napětí v Audi e-tron

Hitachi Automotive Systems zveřejnilo, že jejich EV (Electric vehicle) měnič napětí po elektrická vozidla byl použit v novém Audi e-tron, který se začal sériově vyrábět tento rok v březnu.

Po celém světe jsou kladeny vyšší požadavky na ochranu životního prostředí a mnoho zemí již upřednostňuje elektrická vozidla. Toto vede k požadavkům na úspornější ale výkonnější elektromotory, měniče a další díly, které jsou nezbytné pro výkonné elektrické vozy.

Hitachi Automotive Systems přímo navrhlo a zkonstruovalo tento nový typ měniče napětí, který dodává více energie a tím zvyšuje výkonnost motorů Audi. Konkrétně je tento měnič vybaven kompaktním vysoce účinným modulem s oboustranným chladičem a integrovaným izolovaným bipolárním tranzistorem (IGBT). Díky této nové technologii se jeho výkon navýšil o 160 % oproti předchozí generaci měničů.

Audi e-tron je plnohodnotné SUV, které je vybaveno dvojicí elektrických motorů a elektronickým systémem pohonu všech kol, který zvyšuje jízdní vlastnosti vozu. Hitachi Automotive Systems dodává tento měnič, který je nutný pro pohon elektromotorů.

Hitachi Automotive Systems se zavázalo k většímu rozšíření elektrických vozů na požadavky automobilek a tím přispět k ochraně životního prostředí, díky neustálému zlepšování elektrických motorů, měničů a dalších dílů pohonu elektromotorů.

Tento nový typ měniče napětí byl k vidění na Automobilní a Inženýrské výstavě v japonské Yokohamě, která se konala 22. – 24. 5. 2019.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!