Bosch v Českých Budějovicích rozšiřuje závod. Oficiálně otevře na podzim 2019

10. června 2019, 9:27

Závod v Českých Budějovicích je považován za špičku v oboru výroby a montáže plastových dílů pro automobilový průmysl a stal se centrem výroby zařízení pro neutralizaci výfukových plynů ve vznětových motorech (DNOX).

Bosch v Českých Budějovicích rozšiřuje závod

Bosch v letech 2018—2020 investuje celkem 1,9 miliardy Kč (75 milionů eur) do rozšíření výrobní kapacity a vývojového a zkušebního centra. Součástí závěrečné budovací fáze bude otevření nové budovy R&D centra letos na podzim. Bosch pak bude nadále zařizovat laboratoře a doplňovat strojní vybavení, čímž v roce 2020 završí plánované investice.

„Jsem hrdý, že díky našemu novému R&D centru bude hrát závod v Českých Budějovicích ještě důležitější roli v globální výrobní a vývojářské síti Bosch,“ řekl Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v České republice.

Nové R&D centrum podporuje strategický vývoj závodu Bosch z běžného výrobního závodu na chytrou továrnu. Centrum se zaměří na vývoj digitálních aplikací pro výrobu, engineering a platformy Průmyslu 4.0. Do budovy nového R&D centra se postupně přestěhuje více než 550 odborníků z ostatních budov. Závod v Českých Budějovicích celkem zaměstnává přibližně 3.800 pracovníků.

Jihlavský a českobudějovický závod už dnes významně přispívají k zajištění budoucnosti obchodních aktivit Bosch v České republice. V obou závodech úspěšně zavedli klíčová řešení Průmyslu 4.0, jako jsou monitorování v reálném čase, rozšířená realita, 3D tisk, projekty využívající velké množství dat, autonomní vozíky ve výrobě nebo prediktivní údržba.

Například jihlavský závod vyvíjí řešení pro propojování strojů a jejich vzájemnou komunikaci a tak mohou urychlovat výrobu a současně zdokonalovat bezpečnost. Tím se výrobní a logistické procesy optimalizují. Závod se zaměřuje na výrobky související s vysokotlakými systémy přímého vstřikování Common Rail pro dieselové motory pro osobní automobily a užitková vozidla, tj. vysokotlaká čerpadla, tlakové zásobníky a vstřikovače.

V rámci mezinárodní výrobní sítě Bosch patří jihlavský a českobudějovický závod co se kvality výroby a flexibility týče mezi špičky. Pravidelně se také umisťují v respektované anketě Zaměstnavatel roku jako nejoblíbenější zaměstnavatel v příslušných krajích a nacházejí se v žebříčku mezi top společnostmi v anketě Exportér roku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!