Společnost Brembo představuje novou technologii Flexira pro kompaktní třmeny

2. prosince 2019, 18:15

Nový koncept Flexira – hliníkové třmeny – vychází ze zkušeností firmy Brembo v motoristickém sportu. Stejná záruka bezpečného a výkonného brzdění, která byla dříve exkluzivní doménou špičkových a sportovních vozidel s produkty značky Brembo, je nyní k dispozici výrobcům osobních automobilů s mnohem méně extrémními vlastnostmi.

Flexira pro kompaktní třmeny

Hlavní překážkou pro použití pevných třmenů ve vozidlech nižší střední třídy byl vždy nedostatek prostoru mezi brzdovým diskem a kolem kvůli velikosti vozidla a také typ zavěšení používaný v tomto segmentu.

Flexira™, technologie využívající kompaktní pevný třmen Brembo, byla navržena a vyvinuta tak, aby mohla být vložena do stísněných prostorů, přičemž si zachovává funkčnost a výkon typické pro pevné třmeny, ale zároveň má rozměry podobné jako plovoucí třmen.

Nové třmeny jsou vyrobeny z hliníku, pouze na vnější straně třmenu jsou přidány ocelové vložky, které zvyšují pevnost a snižují axiální objem třmenu.

Kompaktní třmen Brembo má písty o průměru 38 a 42 mm; destičky s povrchem 72 cm2 a třecím materiálem o tloušťce 11 mm.

Toto řešení, patentované společností Brembo, zaručuje výrazné snížení hmotnosti ve srovnání s litinovými plovoucími třmeny normálně používanými na vozidlech v segmentech A, B a C. Toto významné snížení hmotnosti umožňuje snížit spotřebu paliva a nižší emise, současně zvyšuje dynamiku vozidla a snižuje moment setrvačnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!