Oslon Boost HM pro ultratenký design světlometů

20. ledna 2020, 14:13

Osvětlení automobilů určuje známku kvality a luxusu. V uplynulých letech totiž technologický pokrok vedl k tomu, že světlo se stalo nezbytným konstrukčním prvkem moderních automobilů. Menší a jasnější světelné zdroje vedou k vývoji kompaktnějších, všestrannějších a designově jedinečných světlometů. Výkonná LED dioda Osram Oslon Boost HM vzdává hold tomuto trendu tím, že designerům umožňuje vytvořit ultratenký design světlometů.

Oslon Boost HM od OSRAMu

Kromě četných funkcí, jako je adaptivní přední osvětlení, často nazývané „přisvícení do zatáček,“ nebo osvětlení „LED matrix,“ hraje miniaturizace této součásti obzvláště důležitou roli. Díky Oslon Boost HM se vývojářům Osram podařilo dosáhnout vynikajícího jasu 415 lm při 1,5 A s velmi malou plochou čipu, a to pouhých 0,5 mm². LED obzvlášť kompaktních rozměrů (1,9 mm x 1,5 mm x 0,73 mm) tak nabízí řešení předních světlometů o šířce prstu bez sebemenšího snížení světelného výkonu. Svítivost 255 cd/mm² při 1,5 A je pro tento typ LED nejlepší hodnotou výkonu ve své třídě.

Oslon Boost HM od OSRAMu

Oslon Boost HM lze použít také v kombinaci s jinými LED diodami jako dodatečnou funkci dálkových světel. Díky své vynikající svítivosti je proto LED vhodná také pro použití v adaptivních systémech předního osvětlení na bázi MEMS. Společnost Osram Opto Semiconductors mohla vytvořit tento nový produkt díky mnohaletým zkušenostem s návrhem pouzder. Robustní keramické pouzdro Oslon Boost HM umožňuje dobrý odvod tepla skrze samostatný elektricky izolovaný kontakt. Díky speciálním vnitřním konstrukčním strukturám lze z LED účinně odvádět teplo. Kromě toho LED svítí s obzvláště nízkým tepelným odporem pouze 4,62 K/W.

„S produktem Oslon Boost HM nejen rozšiřujeme naši rodinu produktů Oslon Boost o mimořádně vysokou úroveň svítivosti, ale také pomáháme designerům podílet se na vývoji ultratenkých světlometů,“ vysvětluje Florian Fink, marketingový manažer pro vnější osvětlení automobilů v Osram Opto Semiconductors. „Díky naším produktům budou mít automobily budoucnosti „zcela novou tvář‘,“ uzavírá Fink.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!