KYB spolupracuje na vývoji zcela nové platformy pro elektrovozy

27. července 2020, 17:39

KYB Corporation navázala strategické partnerství s izraelskou společností EE Automotive (REE). Ta se obrátila na KYB s cílem vyvinout nové možnosti zavěšení kol pro své budoucí platformy elektrických vozidel (EV).

Zavěšení kol KYB

KYB vyrábí bezkonkurenční poloaktivní a aktivní systémy odpružení kol, které zdokonalují platformu EV nové generace REE. To poskytne designérům volnost a výrobcům nákladově efektivní a modulární řešení pro e-mobilitu. Kombinace znalostí firmy KYB o odpružení podvozku a průkopnické technologie REE způsobí revoluci v designu elektrických aut.

REE usiluje o to, aby se do závěsu kola integrovalo řízení, odpružení, elektromotor a brzdový systém. Zapojení KYB do projektu spočívá ve vývoji vhodného odpružení celého systému závěsu. Takovému řešení se říká REEcorner™ – každé kolo je zcela nezávislé a je poháněno nejmodernějším systémem ECE REEboard™, který ovládá pokročilou technologii x-by-wire. Tato technologie umožňuje extrémní modularitu, protože každý závěs se může přizpůsobit jakýmkoli požadavkům vozidla, což vede k optimální kompatibilitě, účinnosti a nižším nákladům.

REEboard ™ je zcela plochá, rozšiřitelná a modulární platforma. Umožňuje neomezené konfigurace karoserie s úplnou volností designu a větší efektivitou prostoru. Protože není nutné navrhovat novou platformu pro každý typ vozidla, šetří to velké náklady a čas. Poskytuje větší objem při menším půdorysu, a proto je možné do šasi umístit vice baterií.

Toto partnerství je první vlaštovkou, kdy KYB spolupracovala na platformách EV s technologickou společností.

Kazunori Masumoto, generální ředitel strojírenské centrály v divizi KYB Automotive Component Business, vysvětluje: „KYB má bohaté zkušenosti s vývojem a výrobou pokročilých systémů odpružení. Podporuje tím potřeby ekosystému mobility zítřka“.

Spoluzakladatel a generální ředitel REE Daniel Barel k tomu dodává: „Společnost REE s potěšením vítá v naší síti globálních strategických automobilových partnerů firmu KYB, která přináší odborné znalosti světové úrovně v pokročilých systémech zavěšení. Technologie KYB bude hrát klíčovou roli v rychlém rozvoji naší EV architektury nové generace, jenž inovuje elektrické vozidlo pomocí zcela ploché, rozšiřitelné a plně modulární platformy, pro budoucí e-mobilitu. “

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!