Metelli rozšiřuje sortiment o elektrická pomocná vodní čerpadla

30. října 2020, 15:22

Vzhledem k neustálému technologickému vývoji je čím dál tím více vozidel z různých důvodů vybaveno pomocným vodním čerpadlem. Metelli proto rozšiřuje svou nabídku o elektrická pomocná čerpadla značek Metelli, Graf a KWP.

Pomocná vodní čerpadla Graf, Metelli, KWP

Funkce:

  • podpora vytápění prostoru pro cestující ve vozidlech vybavených systémem Start / Stop
  • chlazení baterií v elektrických/hybridních vozidlech
  • chlazení turbodmychadla
  • chlazení převodovky

Technologie těchto pomocných čerpadel se velmi liší od technologie primárních, a to z hlediska hmotnosti, velikosti, materiálu a elektronických součástek, které obsahují.

Po provedení podrobné studie se společnost Metelli rozhodla vytvořit – se značkami METELLI, GRAF a KWP – řadu přibližně 25 referencí pokrývající většinu nejnovějších modelů automobilů (přibližně 400), které vyžadují vyšší účinnost chlazení.

Jde o aplikace pro vozy jako jsou Mercedes, Volkswagen, Audi a BMW, ale také vozy s malým a středním objemem motoru jako Renault, Citroen, Peugeot, Ford, Opel atd., protože v poslední době se na každý typ automobilu montují pomocná čerpadla, bez ohledu na typ paliva nebo objem motoru.

Některá vozidla jsou vybavena více než jedním čerpadlem pro různé typy systémů, přičemž plán údržby elektrických pomocných čerpadel je podobný jako u tradičních mechanických.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!